Blog

Recept: Chocolade Kikkererwten Koekjes

24 september 2021

Recept: Chocolade Kikkererwten Koekjes

Culinaire ster van 2021: kikkererwten worden niet alleen gekookt in hartige recepten, maar ze zijn nu ook onder andere populair bij de zoete recepten voor kinderen: koekjes. Wat dacht je van een paar kikkererwten- en chocoladekoekjes die samen met je kindje kan maken? We garanderen een echte traktatie, de koekjes zijn namelijk getest en goedgekeurd door ons! 

Ingrediënten: hoe maak je de kikkererwten koekjes? 

  • 400 gram kikkererwten
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  • Een halve kop ahornsiroop
  • 2 theelepels vanille (vanille-extract of suiker)
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • Een half zakje bakpoeder
  • Een snufje zout
  • Een zakje pure chocoladeschilfers.

Tip van de chef:

Je kunt het water van de kikkererwten bewaren om te gebruiken in plaats van eiwitten in rauwe recepten.

Recept:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

We gooien de kikkererwten en pindakaas in een keukenmachine en mixen alles tot een smeuïge puree.

Voeg de ahornsiroop, vanille toe en blijf mixen totdat er geen klontjes zijn. 

Daarna voegen we de andere ingrediënten toe: bakpoeder, zout, gist, en we mengen opnieuw om een ​​glad deeg te krijgen.

Haal het koekjesdeeg uit de blender en doe het in een grote kom. Maak van de deeg bolletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zodra de bolletjes op de bakplaat zijn geplaatst, garneer ze met pure chocoladeschilfers en zet ze in de oven. Laat het 15 minuten verwarmen op 180 graden. 

Als het klaar is en je de koekjes eruit haalt, laat ze eerst afkoelen voordat je ze opeet. Zo krijgen ze een krokante buitenlaag!

De voedingsvoordelen van kikkererwten:

  • Ze zijn rijk aan ijzer
  • Deze peulvruchten zijn een echte bron van vezels en houden onze bacteriële flora gezond
  • Ze vullen je met plantaardige eiwitten
  • In India wordt kikkererwtenmeel gebruikt om schoonheidsmaskers te maken met yoghurt en citroensap om de huid te zuiveren. (Misschien een tip voor jou!)