3 anti-afvalrecepten voor jong en oud
Als er één activiteit is om met het gezin te oefenen, is het koken! En in een tijd waarin recyclen ieders zaak zou moeten zijn, wat is dan een betere manier dan uw kind kennis te laten maken met overgebleven restjes? Vooral omdat koken met “anti-verspilling” u ook geld bespaart…
En dankzij deze 3 anti-afvalrecepten worden uw restjes echte gastronomische gerechten, om te delen met het gezin. Want zoals ze zeggen: er gaat niets verloren, er wordt niets gemaakt, alles wordt gekookt!
Recepten vanaf 12 maanden
1. 100% gastronomische anti-afvalsteaks
Dankzij dit recept ben je bijna blij dat er teveel puree over is!
Ingrediënten, voor 4 porties:
- 250 g overgebleven groentepuree (je kunt zelfs verschillende puree combineren)
- 80 g restjes vlees, gehakt
- 3 eetlepels bloem
- 10cl melk
- 1 ei
- Een beetje paneermeel
- Een beetje plantaardige olie om in te koken
- Meng de puree en het gehakt
- Breng op smaak naar wens (we zouten niet voor baby's, maar u kunt kruiden of zoete specerijen toevoegen naar de smaak van uw kind)
- Vorm met je handen kleine pasteitjes in de vorm van een biefstuk
- Klop de melk en het ei los.
- Doop de steaks eerst in de bloem en daarna in het eimelkmengsel.
- Rol ze tenslotte in paneermeel
- Verhit de olie in een pan en bak de steaks ongeveer 3 minuten aan elke kant.
Je kunt je kind zeker vragen om je te helpen bij het bereiden van dit heerlijke en supereenvoudige recept: hij zal het heerlijk vinden om zijn kleine handjes te gebruiken om de steaks te vormen!
Daarna een flinke veeg over zijn vuile handjes en hop, laten we gaan!
Truc
Je kunt zelfgemaakte paneermeel maken door je overgebleven oude brood te recyclen: je hoeft het alleen maar in een blender te doen.
2. Een zelfgemaakte groenteterrine
Hier is een heel eenvoudig recept om uw kind op een nieuwe manier groenten te laten eten ... en vooral om uw overgebleven soep en / of gekookte groenten te gebruiken!
Ingrediënten, voor 4 porties:
- 300 g overgebleven soep, of gekookte en gemengde groenten
- 2 eieren
- 1 eetlepel bloem of maizena
- De specerijen en aromatische kruiden naar keuze
- Verwarm je oven voor op 180 ° C.
- Klop de eieren los in een omelet met de bloem en kruiden. Gebruik een garde om eventuele klonten te verwijderen.
- Voeg de soep en / of gemengde groenten toe
- Beboter een cakevorm en giet het mengsel erin.
- Bak 20 tot 25 minuten en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Bewaar voor het serveren minimaal 2 uur in de koelkast
Truc
Voor nog meer verwennerij kunt u ook uw overgebleven kaas toevoegen aan deze terrine!
3. De iconische wentelteefjes : de beste recepten tegen afval!
Geef toe dat het maken van een super gourmet dessert van oud brood het beste bewijs is dat koken tegen verspilling een reflex is die je dringend moet toepassen!
Ingrediënten voor 4 fijnproevers:
- 8 sneetjes oud brood
- 1 glas melk
- 2 eieren
- 2 eetlepels poedersuiker
- Boter om mee te koken
- Meng de melk met de suiker, totdat de suiker is opgelost.
- Klop de eieren tot een omelet.
- Doop de sneetjes brood in de gezoete melk en daarna in de eieren.
- Smelt een klontje boter in een pan en bak de plakjes 2 minuten aan elke kant.
- Dat is het !
Truc
Je kunt de wentelteefjes garneren met bruine suiker of jam voordat je hem warm serveert.
Laat een reactie achter
Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.