Blog

3 anti-verspilling recepten voor je appelschillen

17 september 2020

recepten appelschillen

Sappig, gezond en handig om te snacken: de appel is een van onze favoriete vruchten. Daarnaast zijn ze ook een succes voor baby’s fruithapje en uiteraard de appeltaart! Maar wat doe je met al die appelschillen? Ontdek snel deze 3 super eenvoudige en heerlijke anti-verspilling recepten om je overgebleven appelschillen een tweede leven in te blazen.

1. Chips van appelschillen

Leg de schillen op een bakplaat. Bestrooi met kaneel en wat fijne suiker.
Bak ze 20 minuten op 165 ° C.

2. Een appel-kaneel thee

Je kunt ook de appelschillen laten trekken om een heerlijke fruitige kruidenthee te bereiden. Om dit te doen, heb je de schillen van drie appels nodig, die je 3 tot 5 minuten in kokend water laat trekken met een kaneelstokje.

3. Recept voor appelschilgelei

Laat 550g appelschillen en klokhuizen sudderen in 1 liter water, gedurende 30 minuten. Na 30 minuten alles uitlekken: je houdt alleen het kookvocht.
Voeg 700 g suiker per liter vloeistof toe, evenals het sap van een citroen, en laat opnieuw 30 minuten sudderen.
Controleer de consistentie van de gelei door een druppel op een bord te plaatsen dat eerder in de vriezer is geplaatst. Als de druppel na 2 minuten bevriest, is je gelei klaar! Zoniet laat je het geheel nog even doorkoken.
Giet je gelei in gesteriliseerde potten en sluit het deksel onmiddellijk.

Bon appetit!


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.