Blog

Beautyrecepten op basis van suiker en honing

06 mei 2020

beauty recept suiker honing

Wist je dat suiker veel meer is dan alleen lekker om te eten? Het is ook een natuurlijke peeling en een ware beauty bondgenoot. In combinatie met honing wordt het zelfs een behandeling die een beautysalon waardig is. Het bewijs, met deze twee do-it-yourself schoonheidsrecepten op basis van suiker en honing!

Lichaamsscrub

Ingrediënten:

- 1 el vloeibare honing

- 1 el basterdsuiker 

- 1 el plantaardige olie (olijf, jojoba, zoete amandel, argan ...)

Voorbereiding:

Meng alle ingrediënten tot een homogeen mengsel. Daarna kun je het op je lichaam aanbrengen en profiteer van dit moment om heerlijk te ontspannen...

Tip:  Het is raadzaam om 's avonds te scrubben in plaats van 's morgens, omdat de huid minder gevoelig is. Vergeet niet dat je huid schoon en vochtig moet zijn om de exfoliërende werking van de scrub te bevorderen.

 

Ontharingswas

Ingrediënten:

- 500g poedersuiker

- 15 cl water

- Het sap van een halve citroen

- 2 el honing 

Voorbereiding:

Doe de suiker in een steelpan en verwarm het op een laag vuur, voeg geleidelijk het water toe. Roer zonder te stoppen tot je een vloeibaar mengsel hebt. Zodra het mengsel lichter wordt, is je was klaar. Je kunt controleren of de was klaar is door een klein laagje op een plat oppervlak te leggen: als het een koepelvormige druppel vormt, is het goed!

Voeg vervolgens het citroensap toe, meng en verwarm het gedurende 10 minuten. Voeg tot slot de twee lepels honing toe en laat deze 4 minuten opwarmen.  BELANGRIJK: Laat de was voor gebruik afkoelen.

Hoe bewaar je zelfgemaakte was?

Jouw zelfgemaakte was is 3 tot 4 maanden houdbaar, mits in een luchtdichte doos in de koelkast.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.