Blog

Beheers de kunst van het opruimen met Marie Kondo

07 april 2020

opruimen lockdown

Het voorjaar komt geleidelijk aan dichterbij en je hebt eindelijk wat vrije tijd om die grote schoonmaak te doen die voorafgaat aan het goede weer. Maar alleen omdat je tijd hebt, betekent niet dat je niet tot het wezenlijke hoeft door te dringen! Om je te helpen, hebben we een stap-voor-stap handleiding opgesteld om je huis efficiënt op te ruimen met behulp van de methode van Marie Kondo. 

  • Ruim je hele interieur op

Maak de beslissing om niet één kamer op te ruimen, maar het hele huis met een vast tijdsbestek. Volgens Marie zou progressief opruimen totaal inefficiënt zijn. Je moet absoluut je hele huis of appartement in één keer opruimen voor een vaste periode. Dat is goed: dankzij de insluiting heb je genoeg tijd om de juiste periode te vinden zonder gestoord te worden!

  • Sorteren

De KonMari-methode is gebaseerd op het principe dat de objecten die je bezit je gelukkig moeten maken en ook essentieel voor je moeten zijn. In die mate moet je alleen die voorwerpen bewaren die je vreugde brengen. Denk niet in termen van nut, maar in termen van positieve energie. Het gaat allemaal om energie. Vertrouw op je vermogen om alleen het essentiële te behouden zonder in de weg te staan!

  • Een plaats voor elk object

De beste manier om je weg te vinden is door een plaats te kiezen voor elke categorie van objecten. Stelt je zich vooraf de ideale organisatie voor je interieur voor. Als je wilt, kan je ook inspiratie opdoen op Pinterest.

  • Alleen opruimen

De verleiding kan groot zijn als je geconfronteerd wordt met een stapel spullen die je moet opbergen om hulp van buitenaf in te roepen. Maar dit is niet in overeenstemming met het standpunt van Marie Kondo dat het opruimen een persoonlijke aangelegenheid moet zijn. Dus neem je moed in beide handen en ga aan de slag!

  • Bedank jouw spullen

Omring je objecten met positieve energie: of je ze nu houdt of niet, deze objecten zijn een deel van je leven geweest. Ze hebben je zeker plezier gebracht op een of andere manier. Bedank hen voor het delen van je dagelijkse leven voordat je met hen scheidt.

  • Vouw je kleren verticaal

Marie Kondo geeft de voorkeur aan het opvouwen boven het opbergen van kleerhangers. Door je kleding verticaal te vouwen heb je een overzicht van wat je kunt dragen. Met deze methode kunt je tijd besparen in je dagelijks leven en vooral niet al je kleren uitpakken om een outfit te zoeken.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.