Blog

Dé babyverzorging musthaves waar Franse moeders bij zweren

19 juni 2020

musthaves baby franse moeder

Veel vrouwen zijn fan van de Franse beauty producten. Micellair water van Bioderma en de Embryolisse crèmes zijn onder andere de pareltjes uit de Franse apotheek

En dan hebben we het nog niet over alle luxe cosmeticamerken die heersen over de beauty wereld. Dat de Fransen verstand hebben van beauty dat staat, maar dat geldt ook net zo voor de verzorgingsproducten van je baby. 

Laura, een Nederlandse mama van Arthur (4) en Chloé (2), die sinds 10 jaar in Parijs woont, kent inmiddels de Franse babyverzorging hacks en laat ons zien welke producten onmisbaar zijn op haar commode. 

musthaves baby verzorging parisienne frans

 

1. Katoenen mega wattenschijven

In Nederland kennen we vooral de kleine ronde wattenschijfjes voor het verwijderen van make-up. In Frankrijk hebben ze ze in groot rechthoekig formaat voor de verzorging van baby. Deze zijn zo handig! Ik gebruik ze voor het verschonen, om hun gezichtjes schoon te maken en stiekem ook voor mezelf om mijn make-up eraf te halen. 

2. Liniment  

Deze leerde ik voor het eerst kennen in mijn eerste kraamtijd. Het is een mengsel van olijfolie met kalkwater en geeft een geel, vettige substantie dat wordt gebruikt bij het verschonen. Je gebruikt het bij iedere verschoning om rode billen te voorkomen maar het helpt ook tegen wanneer het kwaad al geschied is. Ik doe wat liniment op een katoenen wattenschijf en vervolgens breng ik het aan op de billen. Het is 100% natuurlijk en dus ideaal voor je baby. Extra pluspunt, het maskeert vieze geurtjes erg effectief! 

3. Serum physiologique 

Nog zoiets handigs dat ik waarschijnlijk mijn hele leven lang nog zal blijven kopen: een zoutoplossing in enkelvoudige dosis . Ik gebruik het om de neusjes en oogjes schoon te maken. Vooral niet aan te slepen wanneer de R in de maand zit en de snotneusjes weer terug zijn.1 steriele dosis en het neusje is weer vrij om te ademen. Vanwege het handige formaat heb ik er altijd een aantal in mijn handtas zitten. Voor de kids of voor mij, want ik gebruik ze zelf ook: voor mijn neus en mijn ogen wanneer de pollen in de lucht hangen maar bijvoorbeeld ook als mijn contactlens een vuiltje heeft. Even schoonspoelen en ik kan weer goed zien! 

4. L’eau micellaire ofwel reinigingswater

De vrouwenversie is best bekend in Nederland. Om de make-up te verwijderen, maar de mildere versie is perfect om het gezicht en lichaam van je baby even op te frissen. ‘s Ochtends wanneer ik mijn kids uit bed haal en ze slaapjes in de ogen hebben, na het eten, na het buiten spelen. Even een katoentje met wat reinigingswater en ze zijn weer door een ringetje te halen. En het ruikt ook nog eens lekker! 

5. Paracetemol in siroopvorm

Natuurlijk niet echt een verzorgingsproduct, maar met alle virusjes in de herfst-en wintermaanden helaas onmisbaar op de commode. Maar wat ben ik blij met de siroop! Ik heb wel eens voor iets anders een zetpil moeten geven en dat gaat toch een stuk minder smooth dan met het pipetje. Bovendien zit er een aardbeiensmaak dus de kinderen sputteren nooit tegen! 

6. Gezonde luiers

De Franse consumentbond doet elk jaar uitgebreide tests met betrekking tot de samenstelling van baby verzorgingsproducten. De luiers van JOONE komen als 1 van de beste uit de test, dus die heb ik uitgeprobeerd en sindsdien ben ik fan. Ze hebben ook zulke leuke printjes, het is bijna jammer dat mijn dochter binnenkort zindelijk is en ze geen luiers meer nodig heeft!  


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.