Blog

De ontwikkeling van je baby na 5 maanden

20 december 2020

De ontwikkeling van je baby na 5 maanden

De 5e maand van je baby markeert het begin van een belangrijke fase in zijn psychomotorische ontwikkeling: het is het begin van echte sociale interacties!  We hebben je op deze leeftijd door de belangrijkste fasen van zijn ontwikkeling geleid ...

Na 5 maanden heeft je baby alles gehad!

Deze maand maken de coördinatie en motoriek van je baby een sprong voorwaarts!  Het zal alles beginnen te vangen wat er voorbijgaat, en alles in zijn mond stoppen ... Het omvat je handen, vingers en haar!  Dus houd gerust een pakje   doekjes  bij de hand, voor het geval haar handjes vuil worden!

Truc

Om hem te helpen grove motoriek te ontwikkelen, kunt   u uw baby op zijn buik laten spelen  : dit zal hem helpen zijn nekspieren te versterken, wat erg handig zal zijn als hij leert rechtop te zitten.

Als nieuwsgierigheid een schattig gebrek is ...

Zijn brein ontwikkelt zich razendsnel dankzij zijn ongelooflijke nieuwsgierigheid.  En die nieuwsgierigheid kan je enorm helpen: als je baby kreunt, kun je hem gemakkelijk kanaliseren door zijn aandacht af te leiden.  Een stuk speelgoed, een boek, een klein muziekinstrument… Zijn universum is een bron van verwondering!  Vanuit emotioneel oogpunt begint je baby nu liefde, genegenheid en zelfs humor te uiten: hij reikt naar je uit en wil knuffelen!

Na 5 maanden begint uw baby zijn voornaam te herkennen

Groot nieuws deze maand: je baby begint misschien zijn naam te herkennen!  Hij kan zelfs met u reageren wanneer je de naam door een kamer roept.  Omdat hij erg nieuwsgierig is, zal hij steeds meer geïnteresseerd zijn in de geluiden van zijn omgeving.

Truc

Je kunt zijn gehoor stimuleren door te spelen met kleine marracasses, een regenstokje of zelfs een sleutelhanger ...


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.