Blog

De "wonder" -massage die baby's helpt in slaap te vallen

19 april 2021

De

We kennen allemaal de ontspannende kracht van een goede massage. Geef toe dat je zelf ook alles laat vallen voor een massage? Nou voor baby's is het hetzelfde verhaal! Door een baby te masseren, kun je een band met hem vormen, hem laten ontspannen en kalmeren. Volgens Adeline, onze kinderverpleegkundige, is de beste tijd om een ​​baby te masseren 's avonds, na het badje en net voor het slapen gaan.
Ze adviseert ons ook deze 3 technieken voor de babymassage, waardoor ze gemakkelijker in slaap kunnen vallen ...

1. Begin met de benen.

Leg je kleintje op zijn commode of op bed. De baby mag het niet koud hebben: je kunt de   romper  aanlaten of hem bedekken met zijn   badcape  of een   hydrofiele doek. Voor de massage kun je naar wens een  hydraterende melk  of een massageolie   ( liefst geen amandel! )  gebruiken.
Pak de dijtjes tussen je handen en daal langzaam af naar de kuiten. Herhaal deze beweging 3 tot 6 keer, totdat je voelt dat zijn benen ontspannen. Vervolgens kun je doorgaan tot aan de voetzolen, waarop je met je duimen kleine cirkelvormige bewegingen maakt.

Adeline:
"De voeten hebben enorm veel zenuwuiteinden en alleen al met de voeten kun je een groot deel van het kleine lichaam van je baby laten ontspannen!"

2. Masseer vervolgens de armen van je baby

Net als bij de benen, kun je zijn armpjes tussen je handen pakken en ze masseren terwijl je langzaam naar zijn onderarmen afdaalt. Dan ga je over de palm van zijn handen, net zoals je deed over zijn voeten. Je kunt ook de vingers masseren.

3. Eindig met een massage van de rug van je baby.

Leg je baby voorzichtig op zijn buik. Maak met je vingertoppen kleine draaibewegingen terwijl je langs zijn rug naar beneden gaat. Herhaal dit drie keer. Maak vervolgens met je duimen kleine bewegingen vanaf zijn ruggengraat naar de zij.

Dankzij deze bewegingen zul je je kind zeker zien kalmeren naarmate de massage vordert ... en zal misschien zelfs in slaap vallen! In dit geval hoef je hem alleen maar in zijn bedje te leggen en hem naar dromenland te laten gaan.  

Vanavond uitproberen?


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.