Blog

DIY Tutorial: huisgemaakte verf voor je baby

30 april 2020

baby kinderen verf huisgemaakt

Als we het over babyactiviteiten hebben, is het woord "schilderen" een van de eerste ideeën die bij ons opkomen. En als je een ouder bent, zijn tubes kindvriendelijke verf bijna een must-have om thuis te hebben. Maar welke ouder is nooit zonder komen te zitten tijdens een regenachtige zondag? In deze gevallen hoef je niet in paniek te raken: er is een recept voor zelfgemaakte verf dat heel gemakkelijk te maken is, en het is ook nog heel goedkoop! Bovendien is het gegarandeerd vrij van schadelijke producten, dus er is geen risico als je kleintje het in zijn mond stopt! 

Wat heb je nodig? 

- 2 koppen bloem

- 2 koppen water

- Voedingskleurstoffen

Pas de hoeveelheden aan volgens het volume van de zelfgemaakte verf die je wilt maken: 

Om de verf te maken, volg deze stappen:

  1. Giet de bloem in een kom en maak een putje in het midden. 
  2. Voeg het water toe in het putje en meng het goed met een garde om klonten te voorkomen.
  3. Voeg de voedingskleurstof toe. Als je meer dan één kleur voedingskleurstof hebt, kun je deze bereiding in meerdere kommen verdelen en verschillende kleuren maken.

Aangezien deze verf geen giftige bestanddelen bevat, kun je je baby met een gerust hart laten schilderen met zijn vingers, handen of zelfs voeten. Niet alleen een artistieke activiteit, maar ook heel zintuiglijk!

En als je bang bent dat je baby te vies wordt, vergeet dan niet een pakje doekjes of een flesje reinigingswater in de buurt te houden!

Tip:

Als je geen voedingskleurstoffen hebt, kun je natuurlijke kleuren van bepaalde voedingsmiddelen gebruiken: kurkuma voor geel, tomatenconcentraat voor rood, bietensap voor roze, spinaziesap voor groen, inkt voor zwart...


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.