Blog

Zelf je eigen hydroalcoholische gel maken?

17 maart 2020

gel zelfmaken corona

Of het nu gaat om de Coronavirus epidemie in volle gang, griepgolven of gastro-enteritis, of zelfs een reisje met de metro of het vliegtuig, het is altijd handig om een beetje hydroalcoholische gel bij je te hebben.

De voorraden van de fabrikanten zijn echter soms overbelast of zelfs niet op voorraad. In dit geval moet je niet in paniek raken! Hier is een eenvoudig en natuurlijk recept om zelfgemaakte hydroalcoholische gel te maken, met slechts 5 ingrediënten, waaronder :

- Aloë vera gel: een vochtinbrengend, antiseptisch, bacteriedodend, ontstekingsremmend en schimmelwerend middel.

- Ravintsara etherische olie: antiviraal en anti-infectieus.

- Theeboom etherische olie: antiviraal, schimmelwerend en antiseptisch

Je kunt deze ingrediënten gemakkelijk vinden in de apotheek of in een biologische winkel. En het is heel eenvoudig om te maken!


Ingrediënten voor ongeveer 50ml zelfgemaakte hydroalcoholische gel:

  • 45ml aloë vera gel
  • 1 theelepel zoete amandelolie
  • 5 druppels Ravintsara etherische olie
  • 5 druppels Tea Tree etherische olie
  • 5ml 90° alcohol
  1. Voordat je begint met het zelfgemaakte recept voor hydroalcoholische gel, moet je je werkoppervlak en gebruiksvoorwerpen grondig saneren. Hiervoor kunt je een 90° alcoholdoekje gebruiken.
  1. In een kleine roestvrijstalen begin bij voorkeur met het gieten van de aloë vera gel, vervolgens de plantaardige olie, etherische oliën en 90°C alcohol.
  1. Meng met een garde om de bereiding te homogeniseren.
  1. Giet in kleine flesjes met de capaciteit van je keuze. Je kunt één grote fles voor thuis bewaren en één kleine fles om in je handtas te doen.

Deze zelfgemaakte hydroalcoholische gel is tot 6 maanden houdbaar bij kamertemperatuur.


Let op:

Etherische oliën worden niet aanbevolen voor zwangere en borstvoedende vrouwen en kinderen jonger dan 6 jaar (daarom verwijderen we ze van onze ingrediëntenlijsten bij JOONE).

Het wordt ook aanbevolen om geen hydroalcoholische gel te gebruiken bij baby's en kinderen vanwege de aanwezigheid van alcohol.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.