Blog

"Jonge papa, als je zenuwachtig bent over het verschonen van de eerste luier, is dat oké!"

30 maart 2021

Sommigen vrezen dit moment als een immuniteitstest in Robinson Eiland, anderen vatten het met de meest complete sereniteit aan en er zijn zelfs   enkele jonge vaders die zich niet eens voorstellen dat deze rol van hen kan zijn  ... maar één ding is zeker, het is dat alle vaders uiteindelijk langs de uitspraak "papa verschoont de vuile luier van baby" zullen passeren… en dat het goed komt!  Het bewijs met deze getuigenis van blogger    Til The Cat,   die ons vertelt hoe dit cruciale moment in het leven van ouders gebeurde ...

“Toekomstige papa of verse papa, als je nog maagd bent en je je eerste luier verschoont en je een beetje nerveus wordt, zal ik proberen je te ontspannen, want ik ben er eerder geweest.

Weet allereerst dat als u koorts heeft, dit volkomen normaal is!

Je hebt op je harige schouders de druk van de afgelopen eeuwen en alle maatschappelijke regels die er zijn om je eraan te herinneren dat het niet jouw rol is, maar die van de moeder.  Maar aangezien je niet cliché achterlijk bent, zeg je diep van binnen tegen jezelf dat dit allemaal onzin is en dat niets een vrouw meer vatbaar maakt dan een man om met pijnlijke dingen om te gaan, zoals schoonmaken, strijken, de vaatwasser legen of het achterwerk van uw kroost schoonmaken.

Je haalt diep adem en je begint.

Regel nummer 1: vergeet dat de ogen naar je kijken.

Omdat, ja, het komt nog steeds vrij vaak voor.  De eerste verandering gebeurt zelden achter gesloten deuren.  Komt dit moment heel snel aan, dan gebeurt het onder de ogen van de verpleegassistent op de kraamafdeling.  Als u het type bent dat de late klik heeft, zal het eerder in de ogen zijn van degene die het werk tot nu toe heeft gedaan.

Hoe dan ook, zeg tegen jezelf dat dit vriendelijke ogen zijn.

De verpleegkundig assistent is er om uw meest exotische vragen te beantwoorden, zoals bijvoorbeeld "kunnen we een hydro-alcoholische oplossing gebruiken?   (Tussen ons is het antwoord ja, voor je eigen handen voordat je aan de verandering begint, maar nee, om de onderkant van de baby schoon te maken. Stop nu met het stellen van domme vragen).  Terwijl de ogen van de ouder die dit tot nu toe heeft gedaan, er zijn om ervoor te zorgen dat je grote beginnersfouten vermijdt, zoals bijvoorbeeld het sluiten van de bodysuit voor de luier.

Regel nummer 2: wees altijd voorbereid op het ergste.

Luiers zijn als een doos chocolaatjes.  Zelfs als de geur een goede indicator is om je te vertellen wat er binnenin zit, ben je nooit veilig voor degene die gevuld is met pruimenlikeur.  En geloof mijn ervaring, er is niets erger dan pruimelikeur *.

* pruimelikeur is een metafoor om te vloeibare atomaire poep op te roepen.  Zoals Katy Perry zou zeggen: “bon appétit bébé”.

Regel nummer 3: word een superheld

Zeg tegen jezelf dat je op het punt staat de meest lonende superkracht ter wereld te verwerven.  Dat van het welzijn teruggeven aan wat u hier het liefste koestert (nee, ik heb het niet over uw gebruikte Audi A3).

Voordat ik mijn eerste luier verwisselde, had ik nooit gedacht dat je zo tevreden zou kunnen zijn dat je voor je kind hebt gezorgd met een handeling die even triviaal als nuttig is.

En toen, na de eerste, veranderde ik honderden en honderden.  Ik hield zelfs vaak van deze momenten van een-op-een-uitwisselingen.

Ik zal niet zo ver gaan om te zeggen dat ik nostalgisch ben naar die tijden, omdat het verre van het grappigste deel van het ouderschap is, maar het was een opgelegde activiteit die veel minder traumatisch was dan je zou denken.

Veel succes met de chocolaatjes gevuld met pruimelikeur 😉 “


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.