Blog

Montessori zomer activiteiten voor baby vanaf 18 maanden

10 juni 2020

Montessori zomer baby

De zomer komt eraan! Dit is het moment om te genieten van zonnige weekenden en nieuwe zomeractiviteiten voor de kleintjes. En wanneer het mooi weer is, is de natuur de beste speeltuin! Voor kinderen vanaf 18 maanden zijn dit de beste Montessori-zomeractiviteiten om de fijne motoriek en de 5 zintuigen van je kindje te ontwikkelen.

  1. Schenkwerkjes

Met het overschenken van water kun je je kindje op een leuke manier kennis laten maken met de fijne motoriek. Het idee is om water in de eigen tempo van het ene naar het andere bakje over te gieten. Je kunt deze activiteit ook variëren met een pipet of een lepel. Het voordeel is dat je bij mooi weer deze activiteit makkelijk kunt improviseren waar je maar wilt:

- op het strand met twee emmers zeewater
- op het balkon, het terras of in de woonkamer (vergeet niet om een ​​handdoek in de buurt te houden voor spetters!)
- in het gras in de tuin of in het park

De voordelen: zich concentreren, fijne motoriek verfijnen, oog en hand bewegingen coördineren, ook stelt het het kind in staat zichzelf te corrigeren.
Ideaal vanaf 2 jaar

  1. Tuinieren

Kinderen zijn dol op contact met aarde! Of je nu in een tuin hebt of een klein balkon, de zomer is een goed moment om ze te laten tuinieren. 
Je kunt je kleintje aarde laten overbrengen naar een bloempot. Dat kan hij met zijn handen doen of met een grote lepel/schep als hij motorisch al wat vaardiger is. 
En als je geen tuin of balkon hebt, kun je droge turf nemen waaraan je water toevoegt om het op te laten zwellen. Voor kinderen is het magisch om naar te kijken. 

De voordelen: manipulatie, nieuwsgierigheid opwekken ...
Ideaal vanaf 18 maanden

  1. Activiteiten met schelpen: één van de beste Montessori-activiteiten in de zomer!

Wanneer je de mazzel hebt om naar de kust te gaan binnenkort, zorg er dan voor schelpen te verzamelen met je kleintje.  Want met schelpen kunnen we van alles doen: 

- Op maat en vorm sorteren
- Mozaïek schilderijen maken
- Schilderen

De voordelen: ontwikkel het visuele aspect, de concentratie en het vermogen om elementen te sorteren
Ideaal vanaf 18 maanden

Tip: 

In de zomer is het lekker warm... Dus iedereen op blote voeten! Het kind verkent de wereld ook met zijn voeten, die vol zitten met zintuigen. Met blote voeten op zand of in het gras lopen is voor hen een heuse ervaring!


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.