Blog

Ontwikkeling van de baby na 13 maanden

20 december 2020

Ontwikkeling van de baby na 13 maanden

Met 13 maanden wordt je baby steeds actiever!  Waarschijnlijk is hij begonnen te lopen ... En als hij dat nog niet heeft gedaan, zal het niet lang meer duren!
En wie wandelen zegt, zegt lichamelijke activiteit.  Je zult ook merken dat je baby dunner wordt en dat zijn (schattige) kleine uitstulpingen geleidelijk vervagen: zijn gewichtstoename begint minder te worden en dit is normaal.  De energie die hij nodig heeft om op te staan ​​en zijn universum te veroveren is aanzienlijk!
Als u echter bang bent dat uw kleintje niet genoeg zal groeien, aarzel dan niet om met uw kinderarts te praten, die kan jou geruststellen.  Ontdek ondertussen snel wat uw baby te wachten staat tijdens zijn 13 maanden ...

De slaap van uw 13 maanden oude baby

Na 13 maanden zult u zeker hebben gemerkt dat uw baby redelijk goed gewend is aan zijn slaaproutine: een ochtenddutje, een middagdutje en in totaal 11 tot 14 uur totale slaap gedurende een dag van 24 uur.  Bepaalde kleine gebeurtenissen kunnen echter zijn slaap verstoren: kinderziektes, koorts, loopneus… en het eerste begin van bevestiging!
Rond 13 maanden beginnen sommige baby's je te testen als je naar bed gaat: een laatste knuffel, een laatste kus, een fles water ...
Een oplossing?  Ga door met je gebruikelijke bedtijdritueel.  Uw kind heeft emotionele geruststelling nodig door de setting en de rituelen.

De baby voeden na 13 maanden

Over het algemeen wordt gezegd dat de portiegrootte voor een baby van 13 maanden oud 1/4 is van die van een volwassene.  Maar maak je geen zorgen als de grootte van zijn maaltijden van tijd tot tijd varieert: de eetlust van je kind hangt af van veel criteria: vermoeidheid, algehele gezondheid, gemoedstoestand ... Het is beter om rekening te houden met zijn totale inname gedurende een dag of zelfs meer dan een week.
Na 13 maanden kun je steeds meer stukjes in zijn dieet opnemen - als hij dit accepteert.  U kunt het "100% baby" -dieet ook langzaam omschakelen naar een dieet dat vergelijkbaar is met het uwe.
Dus als je ervoor zorgt dat je zonder zout kookt, kun je hem   dezelfde gerechten  serveren  als die je hebt bereid "voor de volwassenen"!

Zijn favoriete bezigheden

Dit is de leeftijd waarop veel kinderen hun ouders graag imiteren - en imitatiespellen in het algemeen.  Als gevolg hiervan kan hij de vloer gaan proberen met   zijn favoriete luier  als hij je ziet wassen op de vloer ❤️ 
Dit is ook een goed moment om te beginnen met spelen: rol een bal naar hem toe, de kans is groot dat je de bal terug ontvangt!
Ten slotte kunnen baby's van 13 maanden oud gaan tekenen en kleuren.  Er zijn specifieke kleurpagina's voor peuters en krijt van maxi-formaat dat gemakkelijk vast te pakken is.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.