Recept: zwangerschapsremedie tegen brandend maagzuur
U gaat nu uw tweede trimester van de zwangerschap in en zure reflux / brandend maagzuur is een onderdeel van uw dagelijks leven geworden ...
Net als 72% van de zwangere vrouwen lijdt u aan gastro-oesofageale reflux . Is uw dieet de schuldige? Niet per se: het is vooral de werking van hormonen! Je scheidt progesteron af, wat je spijsvertering vertraagt, je middenrif ontspant en daardoor de zuurgraad laat stijgen.
Maar we hebben goed nieuws voor je!
Ananas en kaneel zijn DE ultieme remedie tegen zuurherstel!
En ja: het hart van de ananas bevat “bromelaïne”, een enzym dat de kans op ontstekingen verkleint en genezing bevordert. De consumptie van ananassap maakt het dus mogelijk om zure reflux te stoppen. Deze vrucht heeft ook voordelen voor het reguleren van de pH in de dunne darm en in de maag.
Kaneel is niet alleen een natuurlijk antiseptisch en antiviraal middel, maar reguleert ook de zuurgraad in de maag.
Trakteer uzelf dus zonder meer met dit zoete en rustgevende smoothierecept: ananas-banaan-kaneel.
Rijk aan vezels en vitamines, zal deze remedie tegen zuurherstel je in een paar bewegingen genezen ... met de toegevoegde bonus van een goede dosis vitamines en energie.
Wat meer ? Laten we gaan !
Bereidingstijd: 2 min
Ingrediënten:
- 1 banaan
- 150 g verse ananas in stukjes gesneden, met het hart
- 1 natuuryoghurt (optioneel) of 20cl lactosevrije melk (zoals amandelmelk)
- 1 à 2 theelepels gemalen kaneel, volgens de gewenste intensiteit
Voorbereiding:
1. Meng alle ingrediënten tot u een gladde, homogene en romige textuur bekomt.
2. Pas indien nodig de textuur aan door een beetje melk, water of yoghurt toe te voegen.
3. Serveer in een mooi glas, waarom niet versierd met een kaneelstokje.
Advies
Om optimaal te profiteren van de voordelen van dit middel tegen zuurstijging, raden we u aan om het onmiddellijk te proeven, om te voorkomen dat de vitamines oxideren.
Laat een reactie achter
Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.