Roze gnocchi, een recept met bieten dat favoriet is bij kinderen
Roze gnocchi, bestaan die? Absoluut, en kinderen zijn er dol op. Dankzij dit recept zorgt u er ook voor dat ze bieten eten. Wilt u met het gezin dit heerlijke recept van Joone uitproberen? Hier is ons geheim.
Ingrediënten
De gnocchi
- 800 gr aardappelen (biologisch)
- 400 gr gekookte bieten (biologisch)
- 420 gr volkorenmeel
- Bloem voor het vormen van de gnocchi
- Extra vierge olijfolie (biologisch)
- Himalayazout
Het bijgerecht
- Rucola (biologisch)
- Grof gemalen noten
- Citroensap (biologisch)
- Extra vierge olijf- of notenolie (biologisch)
- Parmezaanse kaas
- Knoflook
Het recept voor roze gnocchi met bieten
Begin met het schillen van de aardappelen. Kook ze vervolgens in 20 minuten gaar in wat water met Himalayazout.
Giet de aardappelen af en pureer ze in een grote kom met een aardappelstamper.
Snijd de bieten in stukken, voeg ze toe aan de aardappelen en pureer opnieuw.
Voeg het meel toe en meng goed. Vorm een bal. Strooi wat bloem op het aanrecht en leg hier de deegbal op om te kneden.
Kneed zo goed als u kunt. Krijgt u last van uw handen? Geef dan de bal aan uw kinderen. Zij vinden het geweldig om het deeg te kneden. Voeg zo nodig wat meer meel toe aan uw deeg. Deze dient mooi glad te zijn.
Vorm samen met uw kinderen kleine gnocchi van het deeg. Elk van de gnocchi dient maximaal 3 cm groot te zijn. Druk met een vork de typische kleine streepjes in de gnocchi.
Gooi ze in een pan kokend water met wat zout en een beetje olijfolie. Dompel ze onder en laat ze garen. Ze zijn gaar als ze beginnen te drijven.
Strooi de grof gemalen hazelnoten over de gnocchi. Voeg de parmezaanse kaas toe en een salade van rucola met olijf- of notenolie, een beetje citroensap en wat knoflook. Geniet ervan!
Een recept voor dreumesen?
Ja, vanaf 18 maanden
Let op: dit recept bevat noten, namelijk hazelnoten.
Het is niet geschikt voor kinderen met allergieën.
Laat een reactie achter
Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.