Blog

SOS: mijn baby bijt!

20 december 2020

SOS: mijn baby bijt!

Misschien heb je er zelf last van gehad tijdens de laatste voeding, of heb je er vanavond op de crèche over verteld: je baby begint te bijten!  Een baby bijt om verschillende redenen, afhankelijk van zijn leeftijd, en dit gebaar blijft in de overgrote meerderheid van de gevallen impulsief.  Dus waarom bijt je baby?  En hoe te reageren op dit gedrag?  We vertellen je alles!

Waarom bijt een baby?

Weet allereerst dat een baby (en zelfs een ouder kind) niet bijt met de bedoeling pijn te doen.  En terecht: zijn brein is nog niet volwassen genoeg om het begrip "gevolg van gebaren" te begrijpen.

  • Tussen 3 en 12 maanden  is het gebruikelijk om het kind te zien bijten vanwege tandjes krijgen… Bijten is een manier om zichzelf te ontlasten.  En je voelt het duidelijk als je baby nog borstvoeding krijgt!
  • Van 12-18 maanden  is het mogelijk om uw kind te zien bijten door "overmatige emotie".  Baby's van deze leeftijd kunnen zich inderdaad zo overweldigd voelen door vreugde, liefde of stress dat ze het willen externaliseren door te bijten.
  • Vanaf 3 jaar  kunnen kinderen ook bijten uit woede, jaloezie maar ook om zichzelf te verdedigen.  Houd er echter rekening mee dat een kind op deze leeftijd zijn kracht niet meet ... dus het letsel blijft onvrijwillig!

Wat te doen als haar baby bijt?

Allereerst moet u ingrijpen op het moment dat de beet plaatsvindt.  Het heeft geen zin om uw kind 's avonds na de crèche of school te corrigeren.  Zijn dag ligt achter hem, en hij meet nog minder de ernst van zijn gebaar.

  • Probeer   kalm  te   blijven  , ook al is het moeilijk  .  Gillen of dreigen kan uw baby extra belasten, waardoor hij weer bijt.
  • Als je kindje bijt omdat hij   tandjes krijgt  , is er een oplossing:   de bijtring  .  Er zijn ringen die in de vriezer worden geplaatst en die daardoor de verdovende werking in de kou combineren.
  • Zoek de juiste woorden om   hem uit  te   leggen  dat we niet moeten bijten.  Leer hem zijn ongenoegen te uiten met woorden in plaats van tanden: "Je kunt je neef vertellen dat je hem deze truck niet wilt lenen ... maar als je hem bijt, wil hij niet meer met je spelen en riskeer je verdrietig zijn!  'Het doet me pijn als je me bijt.'  Je hebt het recht om boos te zijn, maar we bijten niet.  

Hoe voorkom je dat je kind weer bijt?

  • Probeer   de oorzaak  van de beet  te   vinden  en erop te reageren.  Als uw kind bijvoorbeeld een stressvolle fase doormaakt (gekoppeld aan het naar de kleuterschool of school gaan), kunt u met hem spreektijd afspreken - of zelfs hulp krijgen van een kinderpsychiater als de situatie zich voordoet. verslechterd.
  • Prijs  uw kind voor zijn “positieve” acties.  Dit geeft uw kind meer mogelijkheden en helpt hen te begrijpen wat voor gedrag wel en niet acceptabel is.
  • Help uw kind   zijn emoties te begrijpen  .  Tegenwoordig zijn er veel boeken en tools waarmee je aan emoties kunt werken.  Dit is een extra gelegenheid om uw baby te kalmeren door tijd alleen met hem door te brengen.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.