Blog

Tutorial: kleine kuikens in eierdoos voor Pasen

31 maart 2021

Tutorial: kleine kuikens in eierdoos voor Pasen

Hier is een leuke en creatieve activiteit, die zowel jong als oud zal aanspreken!
Schilderen is bij kinderen vaak unaniem.  Hier kunt u naar keuze "klassieke" verf of vingerverf voor de kleintjes gebruiken.  Deze kleine kuikens zijn ideaal om vreugde en een persoonlijk tintje aan uw paastafel toe te voegen.   Nog een voordeel: het laat kinderen kennismaken met recycling of "upcycling"  , de kunst om voorwerpen nieuw leven in te blazen.

Benodigde materialen voor uw paaskuikens:

- 1 eierdoos
- Gele verf en een penseel
- 1 schaar
- Sterke lijm
- Een vel wit papier
- 3 stiften: oranje (voor de snavel), geel (voor het lichaam en vleugels) en zwart (voor de ogen)

1. Knip de cellen uit de eierdoos.

2. Verf elke cel geel en laat drogen.

3. Lijm twee cellen aan elkaar om de kop van het kuiken te vormen.  U kunt wasknijpers gebruiken om de twee delen bij elkaar te houden terwijl de lijm hard wordt.

4. Maak een kleine papieren bek, deze kleur je oranje.  Lijm de tuit tussen de opening.  Knip uit papier twee kleine driehoekjes die je geel kleurt (voor de vleugels) en plak ze op de zijkant van het kuiken.

5. Teken de ogen met de zwarte viltstift

Alstublieft !  Je kuikens zijn klaar!  En als je wilt, kun je ook een lus van touw maken die je met lijm op het hoofd van het kuiken vastzet.  Je kunt ze dus overal in huis ophangen!

Tip:

Je kunt ze zelfs garneren   met kleine chocolade-eitjes  vlak voordat je ze sluit, voor een leuke verrassing op Paasdag!


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.