Blog

Waarom het belangrijk is om je baby veel te knuffelen….

05 augustus 2020

Baby knuffelen

'Maar je hebt hem altijd in je armen!' Daar raakt hij verwend van "
Heb jij ook zo’n opmerking gekregen van je oudtante? Wees gerust, het is bewezen dat je baby knuffelen niet alleen goed voor hem is, maar ook goed voor jou!

3 goede redenen om veel te knuffelen met je baby:

1. Knuffels zijn goed voor je baby’s ontwikkeling

Knuffels, kusjes en strelingen stimuleren de aanmaak van hormonen, met name groeihormonen. Hiermee kan je baby zich niet alleen bewust worden van zijn eigen lichaam, maar ook het hele zintuiglijke universum om hem heen bouwen dat essentieel is voor een goede hersenontwikkeling.

2. Knuffels om een ​​band tussen ouders en baby te creëren

Direct na de geboorte moedigen we huid-op-huid contact met mama (of papa!) aan: de baby wordt naakt tegen de moeder geplaatst. Dit moment verlengt de symbiose die in de baarmoeder aanwezig was: huid op huid zorgt voor de aanmaak van oxytocine, het hechtingshormoon, voor moeder EN voor baby.
Wanneer je kleintje tegen je aanligt, kan zijn aanwezigheid je gerust stellen en je meer zelfvertrouwen geven als jonge moeder.

3. Knuffels voor het welzijn van de baby

Zoals eerder vermeld, zullen knuffels de baby helpen om oxytocine te produceren, wat ook bekend staat als het gelukshormoon (het is hetzelfde hormoon dat moeders produceren tijdens de bevalling!) .
Dit hormoon helpt ons te ontspannen, ons veilig te voelen en onze angsten te kalmeren.

Dus ga gerust je gang: overlaad jezelf en je kindje met kusjes, knuffels en babymassages!
En om de zintuigen van je baby tijdens de massage extra te prikkelen, raadt JOONE zijn hydraterende melk aan met een zeer lichte geur.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.