Blog

Wat we je niet vertellen over de bevalling.....

02 juli 2020

bevalling verrassing

Zoals men zegt: de bevalling is de enige blinddate waarbij je zeker weten de liefde van je leven zult ontmoeten. Dat zeker, maar niet alleen dat!
Want wanneer je ooit bent bevallen, weet je dat er een aantal minder charmante dingen gebeuren die we misschien eerder hadden willen weten. Ons lijstje:

1. Je intieme delen krijgen bezoek

Verloskundige, gynaecoloog, het dag- en nachtteam en misschien zelfs je partner ... Als je een bescheiden type bent, moet je misschien bepaalde dingen in je geboorteplan specificeren!

2. En dit goed bewaarde geheim ...

Ja, je durft er nauwelijks over na te denken, maar in feite ... Bijna 90% van de vrouwen die bevallen krijgt een "klein ongelukje" wanneer de baby eruit wordt geperst. Maar goed: om je gerust te stellen, het verplegend personeel is aan het fenomeen gewend en je zult het zelf niet eens merken!

3. De ruggenprik, soms werkt hij niet ...

Alle vrouwen reageren verschillend op pijn en pijnstillers. Dus ja, soms werkt de ruggenprik niet goed, is het onvoldoende of werkt hij zelfs maar aan één kant!
Het goede nieuws is dat er alternatieve methoden zijn om pijn te verlichten 💕



4. De urinekatheter

Een klassieker bij de ruggenprik. Het verdovende effect van de ruggenprik kan de plasdrang onderdrukken en de aanstaande moeder weet daarom niet wanneer haar blaas geleegd moet worden. Vooral omdat deze snel vol raakt met wat er binnenkomt via het infuus. Dus geen ruggenprik zonder katheter!



5. Je partner kan in paniek raken

Eisen dat ze je een lepel jam geven om energie te krijgen (uit ervaring!) En misschien zelfs flauw vallen.
Maar je moet het ze vergeven: het is tenslotte ook voor hen een heel intens moment!



6. De bevalling kan lang duren … heel lang

Gemiddeld duurt de geboorte van een eerste kind 12-16 uur. Maar wist je dat sommige vrouwen tot 3 dagen vóór de bevalling pijnlijke weeën kunnen hebben?

8. En nadat de baby er is, is het nog niet afgelopen!

Ongeveer 10 - 20 minuten na de bevalling, wanneer je denkt dat je helemaal klaar bent, begint de nageboorte. Die had je niet direct aan zien komen: opnieuw weeën, dit keer om de placenta te verdrijven.


Beloofd, daarna is het tijd om bij te komen en van je baby te genieten 💕

Bereid je sereen voor voor de komst van je baby met de JOONE Kraamset. Een assortiment van biologische verzorgingsproducten voor je baby en 100% gezonde luiers.

 


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.