Blog

10 dingen die ik mezelf beloofde te doen als moeder

19 maart 2021

10 dingen die ik mezelf beloofde te doen als moeder

Voordat ik moeder werd, had ik een droom.  En toen mijn kind werd geboren, beloofde ik mezelf 10 dingen te doen om een ​​perfecte moeder te zijn (ja ik dacht dat het bestond).  Nou, je moet geloven dat de realiteit me heeft ingehaald. 

Geef de fopspeen niet in overvloed

Ja, nou ik ben veroverd door het koninkrijk van de fopspeen, neem me niet kwalijk.  Alle moeders hebben hun zwakke punten (met 'en', want ja we hebben er meerdere, we zijn mensen, ik zweer het).  "De fopspeen, ik, nooit" had ik in het bijzijn van mijn moeder en mijn schoonmoeder gezegd.  Maar als je een baby hebt die luider schreeuwt dan een alarm, woont in een appartement, je probeert hem misschien 2 uur te kalmeren, je sirene stem kan het niet helpen, de fopspeen is sterker dan jij om het huilen te overwinnen van een baby.  Sindsdien volgt dit wonderbaarlijke object me waar ik ook ga en heeft het zelfs een bijnaam: mijn koning. 

Nooit straffen

'Schat stop, dat is genoeg, luister naar wat je doet is verkeerd.  Luister mam.  Je weet dat wat je hier doet verkeerd is ”.  Oké, één keer, twee keer: ga naar de hoek.  U beloofde dat u uw kind nooit zou straffen.  Dat je hem altijd zou uitleggen waarom hij iets stoms doet.  Dit is waar je je realiseerde dat 2 minuten naar de hoek je liefde niet zou verpesten.  

Schreeuw nooit

Slapeloze nachten, je bent gespannen.  Melktandjes, baby wil niet eten, baby wil niet slapen, je had het beloofd maar nu kan je er niet meer tegen.  We zijn waarschijnlijk met velen gebroken, schreeuwend om hulp.  Ik kan het niet, ik zuig, maar wat wil je, ik begrijp niets, waarom doe je me dit aan.  Ja, moeder zijn is niet gemakkelijk, ja moeder, het is een rol die je kan laten kraken, ja moeders kunnen schreeuwen als ze aan het einde zijn, ja we hebben het recht om moe, uitgeput en in een slecht humeur te zijn.  We leven met een mentale belasting op onze rug die soms moeilijk te dragen is.  Aan allen die zich schuldig voelen omdat ze één keer, twee keer hebben geschreeuwd… Jullie zijn geen slechte moeders, je bent een mens. 

Leer het huis op te ruimen, het hele huis (zonder iets onder de bedden te verbergen)

Van foto's van kinderkamers op Instagram tot onze kinderkamers, er is een kloof, wat zeg ik, een schiereiland.  Je huis is geen Feng shui, jammer, dat zul je later zien, als de kinderen het nest hebben verlaten. 

Pas op met alles wat ik eet in het bijzijn van de kinderen

Je kijkt naar hem, hij kijkt naar jou, deze chocolade-eclair maakt je ogen zacht in het raam.  Je kraakt en eet het terwijl je wacht tot de kinderen school verlaten.  Pech, ze zagen je erin bijten.  Ga je ze echt hun appels geven?  Oké, eclairs voor iedereen.  We kunnen van tijd tot tijd een uitzondering maken.

Maak zelfgemaakte maaltijden tot ...

Hun meerderheid.  Je bent gestopt na 3 maanden voedseldiversificatie zodra je opgesloten zat.  Werk, kinderen, huishoudelijk werk, maaltijden, boodschappen, niet alles kunnen, nieuwe mentale belasting, zij en altijd zij. 

Klaag nooit over vermoeidheid

"Je ziet er moe uit.  Helemaal niet, ik vergat mijn masker te maken met zwarte oosterse algen dat is alles ”.  In feite, als ik moe ben, kan ik er niet meer tegen, ik wil slapen, SLAAP!  Er wordt gezegd, en je hebt het recht om het zo vaak te zeggen als je wilt, weet je?  Het is geen schande.  We moeten constant optredens verzinnen, behalve dat het niet elke Mardi Gras-dag is.  We hebben het recht om zonder filter de deur uit te gaan.  Je wilde kinderen, neem je aan.  Nee, dat is niet het echte leven.  Het echte leven is gevuld met mentale belastingen, uitdagingen, vermoeiende takenlijsten.  Als je wilt zeggen dat  je moe bent , dan heb je het goed.  Is dat niet waarom je minder van je kinderen houdt dan dat je je leven haat?

Leer mijn kind nooit belachelijke dingen

Je maakt grapjes over sommige ouders op sociale media wanneer ze hun kinderen posten die echt belachelijke dingen zeggen of doen, met de drang om hetzelfde te doen.  Durf ik het aan?  En hier barst je in lachen uit terwijl je wederhelft loulou filmt die scheet zegt. 

Ga niet elke week naar de kinderarts zodra hij een verstopte neus heeft

Zodra de baby verkouden is, is hij sterker dan jij, moet je jezelf geruststellen.  Je moet weten of het oké is, of hij antibiotica niet nodig heeft.  Soms vraag je je zelfs af of de kinderarts niet een eindje met je loopt om het consult in te korten.  Je bent zo, je wilt dat je kind perfect gezond is en de minste kiem maakt je gek.  En zo ben je niet de enige.  

Laat mijn kind nooit met mijn telefoon spelen

Er is geen sprake van   dat ik mijn kind met mijn telefoon  in zijn handen  achterlaat  .  En toen ontdekte je een topspel dat haar bezighoudt in de wachtkamers van de kinderarts en wanneer de autoritten eindeloos zijn.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.