Blog

3 natuurlijke en effectieve anti-luizen middelen

03 september 2020

natuurlijke luizen behandeling

Wees voorbereid: Nu je kindje weer terug naar school of het kinderdagverblijf is, zet je de deur ook weer open voor luizen! Nauw contact tussen kinderen bevordert hun verspreiding als een lopend vuurtje. Dus voordat je naar de plaatselijke drogist haast: hebben we hier de beste natuurlijke en effectieve anti-luizen behandelingen voor je!

Witte azijn tegen luizen

Dit is een van de beste middelen tegen luizen: natuurlijk, goedkoop en super effectief!

Hoe te gebruiken? 

  • Maak het hoofd nat met lauw water en giet vervolgens pure witte azijn op het haar.
  • Masseer de hoofdhuid om de azijn goed te verdelen. Laat een half uur intrekken.
  • Na het half uur: kam elke lok door met een anti-luizenkam, met extra aandacht voor de achterkant van de nek en achter de oren.
  • Spoel af met water

Fijne lavendel

Dankzij zijn sterke afstotende eigenschappen is lavendel een perfect anti-luizen middel. Je kunt het op twee manieren gebruiken:

  • Doe een paar druppels fijne etherische lavendelolie in de kraag van je kleintje. Omdat etherische oliën allergeen zijn, wordt het niet aanbevolen om ze rechtstreeks op de huid aan te brengen.
  • Masseer de hoofdhuid met lavendelhydrolaat. Je kunt fijne lavendelhydrolaat online vinden op speciale sites of in sommige reformwinkels.

Belangrijk:
Er zijn verschillende soorten lavendel. Spijklavendel mag niet vóór 6 jaar worden gebruikt en Super lavendel niet vóór 3 jaar.  Geef voor een baby altijd de voorkeur aan fijne lavendel of Lavendel Officinalis. 

Baking soda of zuiveringszout: geweldig tegen neten

Baking soda wordt vaak genoemd als één van grootmoeders remedies tegen luizen. En niet zomaar: het lost het probleem "bij de wortel" op door de neten aan te pakken. Deze worden door het zout gemakkelijk van het haar losgemaakt.
Gebruik: meng 1 eetlepel zuiveringszout in 1 glas heet water. Aanbrengen op de wortels en 30 minuten laten inwerken alvorens het haar te wassen.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.