Blog

WAAR of NIET WAAR: De methodes om een bevalling op gang te brengen

03 september 2020

manieren weeën opwekken bevalling

Daar zit je dan: aan het einde van 9 lange zwangerschapsmaanden, de babykamer is klaar, je kraamtas ook ... en de laatste dagen lijken een eeuwigheid te duren...
En dus toen je vanmorgen opstond, was je vastbesloten om een ​​manier te vinden om je weeën op te wekken.
Het goede nieuws is dat de zoekmachines vol zitten met de meest uitgebreide (en absurde) ideeën om een ​​bevalling op gang te brengen.
Slecht nieuws: niet alle grootmoeders methodes zijn even effectief. Wij maken de balans voor je op! 

1. Rijd op een weg met kinderkoppen bestrating

Onder invloed van de trillingen die door de kinderkoppen worden veroorzaakt, zou de baby gemakkelijker in de baarmoederhals glijden en zouden de bewegingen de weeën kunnen opwekken.
NIET WAAR: Het is trouwens niet echt aan te raden om rare dingen in de auto te doen wanneer je 9 maanden zwanger bent ... Veiligheid boven alles, voor jou en je baby!

2. Opruimen

Door ramen te wassen en te stofzuigen helpt zwangere vrouwen sneller te bevallen, vooral als je je armen omhoog doet!
NIET WAAR: Het is de naderende bevalling die aanstaande moeder zin geeft om op te ruimen (zogenaamde nesteldrang), en niet andersom!

3. Bewegen om een ​​bevalling op te wekken

Traplopen, 10 kilometer lopen, dansen ... Lichamelijke activiteit zet de baarmoeder onder druk en helpt je baby om in het bekken te komen. Bovendien maakt het je hoofd leeg en blijf je in vorm.
WAAR: Lichamelijke activiteit kan een effect hebben om de bevalling te versnellen ... Maar wees voorzichtig: je hebt al je kracht nodig om te bevallen, dus bewaar wat energie!

4. Masseer je tepels

Wanneer de tepels worden gestimuleerd, scheidt ons lichaam oxytocine uit, het hormoon dat de bevalling veroorzaakt.
NIET WAAR: De hoeveelheid oxytocine die door een kleine borstmassage wordt gemaakt, is erg klein in vergelijking met wat het lichaam van een zwangere vrouw nodig heeft om te bevallen.

5. Doe een acupunctuur sessie

Deze traditionele Chinese alternatieve geneeskunde kan het begin van de bevalling helpen.
WAAR: bepaalde acupunctuurpunten maken het gemakkelijker om de baarmoederhals te openen en contracties effectiever te maken. 

6. Je laten strippen

Deze methode wordt uitgevoerd door een een verloskundige. Het omvat het inbrengen van vingers in de vagina om de baarmoedermembranen los te maken die aan de baarmoederhals vast zitten.
WAAR: bij het losgaan geven de membranen hormonen af ​​die samentrekkingen van de baarmoeder veroorzaken. 

7. Vrijen

Om het nuttige met het aangename te combineren, kunt u de beroemde "Italiaanse methode" proberen. Omdat sperma een hormoon (prostaglandine) bevat dat samentrekkingen van de baarmoeder kan veroorzaken.
NIET WAAR: Net als tepelmassage is de hoeveelheid hormonen die door geslachtsgemeenschap wordt gegenereerd niet voldoende om tot een bevalling te leiden ...

8. Pittig eten

Dit zou het spijsverteringsstelsel stimuleren en het begin van de bevalling opwekken.
NIET WAAR: Het is het begin van de bevalling dat de spijsvertering kan versnellen (onder invloed van hormonen), en niet andersom.

9. Eet laxerend voedsel

Infusie van frambozenblaadjes, ananas of ricinusolie ... hun laxerende kracht stimuleert de darm en daarmee de baarmoeder.
NIET WAAR: En bovendien, wanneer de bevalling echt begint, zijn we er zeker van dat je niet wilt bevallen met diarree…


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.