Blog

Ouders: 5 tips voor Valentijnsdag

13 februari 2020

ouder, ouders, liefde

5 tips om Valentijnsdag te vieren, zelfs als je ouder bent!


Onlangs hebben we meer en meer mensen horen zeggen: "Je hoeft Valentijnsdag niet meer te vieren als je ouder bent"... En eerlijk gezegd dachten we dat het net zo triest was als het horen van: "Je bent een moeder, je hoeft jezelf niet meer mooi te voelen/zijn". Want niets mag ons ervan weerhouden om dagelijks de liefde te vieren, zeker niet op Valentijnsdag!


Dus, hier zijn onze 5 tips om een Valentijnsdag in goede vorm door te brengen, als koppel... zelfs als je ouder bent!


  1. Zoek iemand die op Valentijnsdag op je baby let!

Het belangrijkste is om samen te zijn, niet als mama en papa, maar als twee geliefden in hun liefdesbubbel.  Grootouders, ooms en tantes, beste vrienden of zelfs babysitters: aarzel niet om ze te vragen om deze avond helemaal voor jezelf te hebben! 

  1. Boek een restaurant!

Geen mentale belasting meer. Vanavond is er niemand in de keuken! Het belangrijkste is om te genieten!  Als je uit de familiecontext komt, kun je ook en vooral je dagelijkse lasten vergeten, tenminste voor één avond... Je weet wel: nog eenwasje draaien , sokken inparen bij elkaarte zoeken,  Bovendien zal het uitgaan naar een restaurant je aanmoedigen om je aan te kleden en de andere persoon te laten zien dat hij of zij ons nog steeds aanspreekt.

  1. Voor Valentijnsdag, zet je telefoons uit!

Wees gerust: je baby is in goede handen voor de avond. Je hebt hem achtergelaten bij iemand die je vertrouwt en die weet hoe je voor hem moet zorgen, hem moet verwennen en aan zijn behoeften moet voldoen. Dus laat los, en denk alleen aan je geliefde vanavond!

  1. Neem de tijd om te praten en kom samen!

Ga niet naar de bioscoop of het theater... maar reserveer een echt moment van intimiteit, oog in oog! Vernieuw je geloften, praat over je gevoelens, je vreugde en je angsten... Zet je koppel en je emoties terug in het middelpunt van dit feest (dat soms als te commercieel wordt beschouwd)!

  1. Geef hem/haar het geschenk dat hij/zij ECHT nodig heeft.

Voor de moeder, waarom bieden we haar niet een momentje aan in een instituut waar ze zich kan ontspannen? Dit idee zal ook papa's aanspreken, ook al zijn ze soms huiverig om door de handen van een schoonheidsspecialiste te gaan. In dit geval, improviseer jezelf een "thuis" schoonheidssalon met kaarsen, etherische oliën en massages met vochtinbrengende melk! Je kunt haar ook een brief of een gedicht schrijven, waardoor je gevoelens weer centraal komen te staan op dit liefdesfeest.


En jij, wat heb je gepland voor vandaag/vanavond?


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.