Blog

8 tips om conflicten met je kleintje te voorkomen

24 maart 2021

8 tips om conflicten met je kleintje te voorkomen

Als ze de 2 jaar naderen, krijgt uw kind meer autonomie en assertiviteit.  Dit is iets goeds !  Behalve dat dit   soms  vaak resulteert in een stilstand met hem om hem zelfs het kleinste te laten doen.
Dus hoe leer je kalm en vriendelijk te blijven in het aangezicht van een kind dat woede en huilaanvallen met elkaar verbindt?  Hoe kunt u conflicten met uw kind effectief oplossen zonder chantage of huishouding?  Hier zijn 8 tips om conflicten met uw kind op te lossen ...

Praat met uw kind door naar zijn niveau te gaan

Of het nu verbaal of lichamelijk is, communicatie is de sleutel om de juiste boodschappen over te brengen op uw kind. 
Van jongs af aan (en zelfs als hij nog niet praat) kun je aan je baby uitleggen waarom hij het recht heeft om zo te doen (of niet), hem te feliciteren en aanmoedigen.

Tip : je kunt hurken om op ooghoogte te komen.
Hierdoor kunt u de aandacht van uw kind trekken en aan de uitdrukking van zijn blik controleren of hij de boodschap heeft begrepen.
Het zal voor uw kind veel gemakkelijker zijn om te begrijpen wat u tegen hen wilt zeggen.

Geef het goede voorbeeld

De kleintjes imiteren ons!  U kunt daarom van deze mimiek profiteren om een ​​conflictsituatie onschadelijk te maken.
Vermijd bijvoorbeeld om tegen hem te schreeuwen om hem te vragen te stoppen met schreeuwen ... Toegegeven, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan ...

Tip : als je voelt dat je de druk opbouwt, kun je beginnen met jezelf een paar seconden te isoleren voordat je weer naar je kind met een iets rustiger toon!

Bepaal de grenzen die u niet mag overschrijden

Elk gezin heeft zijn eigen manier van functioneren en zijn eigen waardensysteem, in wezen bepaald door de moeder en / of de vader.  Gezinsregels zijn erg belangrijk voor een kind: ze stellen hem in staat om een ​​nauwkeurig kader te hebben om zich veilig en gerustgesteld te voelen… en om zijn angsten te kalmeren!

Tip : zelfs als uw kind nog niet volwassen genoeg is om ze volledig te begrijpen, kunt u perfect de rol van deze regels uitleggen (voor hun gezondheid, veiligheid, enz.)

Leer de bladzijde om te slaan

Als de woede eenmaal voorbij is en de zaak is gesloten, kun je er het beste niet meer op terugkomen!  Vermijd het herhalen van deze situaties die we hebben meegemaakt toen we kinderen waren: "je zult zien, wanneer je vader thuiskomt van zijn werk ...!"
Kortom, we vergeten het en we beginnen opnieuw op nieuwe gezonde en serene basis.

Vergelijk twee kinderen niet

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid.  Het is daarom niet zinvol om uw kind met anderen te vergelijken.  Door kinderen met elkaar te vergelijken, kunnen we een gevoel van jaloezie (of zelfs onrecht) creëren dat de zaken alleen maar erger maakt: het laat hem ook zien dat hij eisen heeft waaraan hij niet kan voldoen.  Hij kan het gevoel hebben dat hij het niet aankan, zich gefrustreerd voelen en het uiten met… woede!

Respecteer de emotie van uw kind

Is uw kind boosheid en huilaanvallen aan het ketenen?  Laat haar zien dat je haar emotie begrijpt.

Tip : als je eenmaal de frustratie bij elkaar hebt genoemd, verschuif de aandacht van je kind dan naar iets positiefs en negeer nooit zijn gevoelens. ​ "

Schakel over naar de gamemodus als het crasht

Van een "karwei" een spel maken is vaak een goede manier om woede in een oogwenk onschadelijk te maken, omdat je een beroep doet op zijn overvolle verbeeldingskracht en zijn grenzeloze verlangen om te spelen.

Laat de woede van het kind los

Uw kind wil zijn groenten niet eten?  Ondanks uw aandringen helpt niets.  Forceer het dus niet: te veel druk kan echte blokkades veroorzaken,   vooral tijdens de maaltijden .
Hij wil vanmiddag zijn groenten niet, en hij zal ze vanavond eten ... En hoe relaxter je bent, hoe vlotter de communicatie met je kind zal zijn.  Loslaten is ook je kind accepteren zoals hij is, met zijn ritme, zijn behoeften en zijn manier om voor zichzelf op te komen ...


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.