Blog

Anti-muggen oplossingen voor je baby

09 juli 2020

effectieve methode anti-muggen baby

De zomer is gearriveerd: de zon schijnt, het is warm en je wilt profiteren van de koele nachten om je huis te af te laten koelen ... Maar pas op voor muggen, die de kans zullen grijpen om jou en je baby te bijten.
Geen zorgen onze anti-muggen tips helpen om je baby effectief te beschermen.

Nee tegen chemische lotions!

Onder de 30 maanden moet het gebruik van sprays, lotions, roll-on of insectenwerende middelen worden vermeden: de meeste van deze producten bevatten DEET (een chemische stof die in de jaren 40 door het Amerikaanse leger is ontwikkeld) en dat het WHO beschouwt als meest effectieve afweermiddel.
Effectief zeker, maar het kan zelfs bij hele lage doseringen een schadelijk effect hebben op de gezondheid van je baby!

Hetzelfde geldt voor elektrische muggenstekkers: ze kunnen schadelijke stoffen als VOC's (vluchtige organische stoffen) uitstoten en kunnen ook etherische oliën van citroengras en eucalyptus bevatten.
Etherische oliën mogen niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 3 jaar (of bij zwangere vrouwen!).

Ja tegen methodes zonder schadelijke stoffen!

Een klamboe:

Dit is een bescherming waar we niet vaak genoeg aan denken, en toch is het het meest effectief! Bovendien is het heel eenvoudig: installeer het gewoon boven het ledikantje voor de nacht en dutjes!

De ultrasone geluiden stekker:

Het is het juiste compromis als je je baby niet aan chemicaliën wilt blootstellen.
De ultrasone stekker heeft een iets lager bereik en efficiëntie dan die van een elektrische muggenstekker, maar blijft zeer effectief in een kleine kamer.

Etherische oliën:

De etherische oliën van citroengras, geranium en eucalyptus staan ​​bekend om hun afstotende eigenschappen tegen muggen ... Maar ze moeten voorzichtig ingezet worden! Ze mogen nooit rechtstreeks op de huid van je kindje worden aangebracht en in ieder geval nooit vóór zijn 3e levensjaar (dit geldt ook voor de zwangere vrouw) worden gebruikt.
Tip: je kunt ze op een schaaltje in de kamer plaatsen, maar let op overschrijd nooit twee tot drie druppels. 

Algemene adviezen tegen muggenbeten

  • Kies voor tijdens het wandelen lichte kledingstukken die je armen en benen bedekken.
  • Wees voorzichtig als je je baby in het gras laat rondbanjeren: muggen vinden het heerlijk zich daar te verstoppen!
  • Als je kindje oud genoeg is voor een anti-muggenmiddel, breng het dan altijd na de zonnebrandcrème aan. Anders kunnen de effecten worden verminderd. Zorg er ook voor dat je het niet op de handen van je kindje smeert, zodat ze het niet in hun mond stoppen of in hun ogen wrijven.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.