Blog

Batch cooking: 3 recepten voor gekarameliseerde groenten

24 maart 2020

koken druk kids

Voor iedereen die geen tijd heeft om elke dag te koken, soms inspiratie tekort komt of voor overbezette ouders: kennen jullie de batch cooking trend al? Dankzij deze techniek maak je tijd vrij en ontlast je je hersenen door je maaltijden voor de week vooraf klaar te maken. Maar pas op: we zijn niet tevreden met een standaard pasta met gesmolten boter! Ontdek onze heerlijke, gezonde recepten waarmee je meerdere verschillende maaltijden kunt bereiden op basis van hetzelfde groentegerecht!

Ingrediënten voor je batch cooking menu‘s

  • Een grote schaal met seizoensgroenten:
  • Aan het einde van de winter: 1 butternutpompoen, 3 zoete aardappels, 2 rode uien, 3 teentjes knoflook in de schil, 6 meerkleurige wortels. Je kunt alle andere groente die je leuk vindt toevoegen 🙂
  • Olijfolie
  • Zout, peper, espelette-peper
  • Een klein bosje Provençaalse kruiden
  • Een scheutje balsamicoazijn
  1. Snijd de groente in stukjes van ongeveer 5 cm lang. Snijd de wortels in kleinere stukjes, want deze hebben meer tijd nodig om gaar te worden. Leg de groente op een bakplaat. Bestrijk ze met olijfolie. Strooi er de kruiden over. Zorg ervoor dat alles bedekt is.
  2. Laat de groente bakken in een voorverwarmde oven, op 220 graden.
  3. Na een half uur, als de groente mooi bruin is geworden, giet je er wat balsamicoazijn overheen en laat ze nog 5 minuten bakken.

Maaltijd #1:

Voeg de groente aan spaghetti toe. Voeg geraspte Parmezaanse kaas en wat olijfolie toe, en smullen maar!

Maaltijd #2:

Eet de groente koud in een salade. Voeg wat vinaigrette toe van olijfolie en balsamicoazijn, een handje rucola en klaar!

Maaltijd #3: 

Meng de groente met kokosmelk en wat groentebouillon. Voeg een snufje kerrie toe en geniet van een smaakvolle, heerlijke soep!


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.