Blog

De ontwikkeling van uw baby na 11 maanden

11 januari 2021

De ontwikkeling van uw baby na 11 maanden

Je baby is 11 maanden oud!  Aan het begin van het uitblazen van zijn eerste verjaardagskaars krijgt hij steeds meer vertrouwen in motoriek en taal, ook al moet hij vanuit emotioneel oogpunt altijd gerustgesteld worden ... Lees hier de ontwikkelingen van een baby op deze leeftijd!

De motoriek van je baby van 11 maanden

Tegen 11 maanden kan een baby meestal opstaan ​​of zelfs bukken / hurken in deze positie om een ​​voorwerp op te pakken.  Dit is balans!
En voor jou is het ook het signaal om je huis te beveiligen.

Truc

In plaats van uw baby de toegang tot de kasten strikt te ontzeggen, kunt u ook de indeling ervan wijzigen.  Plaats bijvoorbeeld gevaarlijke producten hoog, en minder breekbare dingen in de lagere kasten (luchtdichte dozen, steelpannen, etc.). Maak van de gelegenheid gebruik om uw kind te leren dat wat in een kast staat, daar moet blijven of ernaar moet terugkeren. 

De deken, een geweldig liefdesverhaal ...

Nu is de kans groot dat uw baby gehecht is geraakt aan een overgangsvoorwerp: knuffel, deken,   inbakerdoek  of deken ... Deze voorwerpen zullen voor hem zeer nuttig zijn in bijzonder stressvolle situaties: scheiding,   bedtijd  , uitgaan ...

Truc

Overweeg om de dubbele knuffel te kopen!  Hierdoor heeft uw kind altijd een versie bij de hand, ook als deze gewassen moet worden ...

Met 11 maanden heeft uw baby een eigen taal!

Je baby begrijpt nu bijna alles wat je tegen hem zegt, zelfs als hij het nog niet kan verwoorden.  Hij weet nu dat alles om hem heen een naam heeft: mama, papa, bal, bed, fopspeen ...
Sommige kinderen beginnen misschien te wijzen naar het object dat je ze noemt ... Maar pas op: elk kind evolueert in zijn eigen tempo , dus geen paniek als uw kind nog in pure observatie is!
Hij kan woorden gaan zeggen in zijn eigen jargon ... Maar jij, zijn ouders, je weet heel goed dat "ba-bain" "konijn" betekent, nietwaar?


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.