Blog

DIY: Poppenkast poppen met je weessokken

30 april 2020

weessokken poppenkast kinderen

Welk huis heeft geen last van het "vermiste sok" syndroom? Een fenomeen dat al generaties lang bestaat en waarvan het geheim nog steeds niet is ontrafeld. 

Wat doe je dan met weessokken? We hebben het antwoord: we maken prachtige poppenkast poppen die tot de verbeelding van de kleintjes zullen spreken! Ze zijn ideaal om een denkbeeldige wereld op te bouwen, en om nog meer leven in verhalen te brengen.

Volg deze stappen om je sok in een pop te transformeren:

  1. Kies een sok die lang genoeg is om tenminste de hele hand te bedekken. 

Hij kan elke kleur zijn die je wilt: wit, effen, multikleur... Zorg er alleen voor dat er geen gaatjes in zitten - tenzij die natuurlijk deel uitmaken van het personage!

  1. Leg de sok op je hand

Schuif je vingers in het deel waar je je tenen zet, duim bij de hiel. Als je je hand opent en sluit, zie je dat je sok al tot leven begint te komen als een marionet!

  1. Markeer de ogen en de neus met een viltstift. Haal dan de sok van je hand.
  1. Personaliseer je pop zoals je wilt! 

Je kunt ogen voor hem maken door knopen te naaien, of door kleine onderdelen aan elkaar te lijmen met sterke lijm. Je kunt ook haar toevoegen met een pompom, strengen wol, touw etc. 

Je kunt de pop personaliseren met zoveel elementen als je wilt: tekenen met viltstiften, een bel erop naaien, een stoffen tong... Jij bent de kunstenaar!

Tip:

Om het helemaal af te maken, kun je een poppenkast maken met één van je grote bezorgdozen, en zo met je kind een hele sprookjesachtige en denkbeeldige wereld creëren!


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.