FR
NL
US UK EU
Blog

Getuigenis: mijn zoon is een baby met intense behoeften

07 januari 2021

Getuigenis: mijn zoon is een baby met intense behoeften

Intense Needs Babies - zijn kinderen die constant lichamelijk contact nodig hebben.  Tussen tranen door, moeilijkheden om "op eigen kracht" te kalmeren en om autonomie te verwerven, geven de baby's hun ouders weinig uitstel.  We hebben de getuigenis verzameld van Caroline, moeder van een zoontje met intense behoeften.

“Voordat ik mijn zoon baarde, dacht ik dat mijn leven als moeder een lange kalme rivier zou zijn, gewiegd met rust, tederheid en vriendelijkheid.  Het is waar dat het al slecht begonnen was: mijn bevalling was een echte chaos, en het vervolg van luiers was meer dan ingewikkeld… zowel voor mijn baby als voor mij!  

Mijn zoon huilde gewoon.  Van 's morgens tot' s avonds, van 's avonds tot' s ochtends.  Ik was eeuwenlang uitgeput, slapeloos en moest Henri 24/7 in een mitella houden.  Ik zei tegen mezelf dat het na een paar dagen, hooguit een paar weken, zou verdwijnen ... Eindelijk, na de fysiotherapie en osteosessies, zakten zijn stijve nek weg ... maar niet het huilen! "

Leer leven met een baby met intense behoeften

Zoals bij veel ouders was de scheiding bij het naar bed gaan een speciaal moment ... Caroline zegt:

“De meest gecompliceerde momenten waren bedtijd… en slaap in het algemeen.  Of het nu voor een dutje was of voor de nacht,   naar bed gaan was synoniem met huilen .  De eerste keer dat hij sliep, was hij 16 maanden oud ... Tot die tijd werd hij tot 4 keer per nacht wakker en viel hij alleen in slaap in mijn armen.
Later begon hij zelfs zichzelf te verwonden door zijn hoofd op de grond te slaan om naast huilen ook zijn ontevredenheid te tonen.
De uitputting ging hand in hand met de schuld en de opmerkingen van mijn gevolg: 'Is hij het of jij die de scheiding weigert?  »«   Laat hem maar huilen!   »« Probeer de 5-10-15 methode om hem te leren in slaap te vallen »
En op een dag, uitgeput door huilen, nam ik de beslissing om hem in zijn bed te laten huilen ... Hij schreeuwde zo veel dat hij bijna verdronk in zijn eigen oprispingen.  Ik had de angst van mijn leven en sinds die dag heb ik hem nooit meer zonder toezicht in slaap laten vallen ... En in feite gaat het zo veel beter! "

Dagelijks leven met een baby met intense behoeften

“Leven met een baby die veel nodig is, is veel luisteren, observeren en zorgen.  Het is constant in verzoening, anticipatie en ondersteuning.  En dat werd ik me vooral bewust toen mijn 2e kind arriveerde - dat meer "conventionele" behoeften had.  Ik hou echter veel van mijn kind.  Zijn overgevoeligheid en zijn behoefte aan gehechtheid hebben een bijzonder versmolten band tussen ons gecreëerd.  Het is dus waar dat het veel energie is, maar elke dag zoveel liefde! "

Tegenwoordig hebben we ook ons ​​kind laten volgen door een kinderpsychiater die hem verder helpt dan we als ouders kunnen doen.  Ik denk dat de tussenkomst van een professional ons veel heeft geholpen en ons van schuld verlost heeft.  Zijn intrede op school heeft hem ook veel geleerd om met zijn emoties om te gaan en om "in de mal te passen", zoals we kunnen zien.  Hij behield echter een grote gevoeligheid en een eigen behoefte aan aandacht!  Maar aangezien dat is wat het definieert, zien we er niets mis mee.   Het belangrijkste is dat u van uw kinderen houdt om wie ze zijn, en niet om wat u wilt dat ze zijn.   "


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.