Blog

Recept: Pastinaak, spinazie en zoete aardappelpuree

18 februari 2021

Recept: Pastinaak, spinazie en zoete aardappelpuree

Het voordeel van zelfgemaakte babypurees is dat je kunt spelen met de smaken om je delicate gehemelte zachtjes te laten ontwaken.
Dus zodra je baby elke groente “apart” heeft ontdekt, kun je   vanaf de leeftijd van 6 maanden  verschillende groenten combineren om aroma's en voedingsstoffen te combineren.

Dankzij de romige textuur en lichtzoete smaak is dit recept voor pastinaak, spinazie en zoete aardappelpuree over het algemeen geliefd bij baby's.
En aan de gezondheidskant is het de ideale bondgenoot:
spinazie is een goede bron van ijzer, waarvan de opname in het lichaam wordt bevorderd door de vitamine C in pastinaak en zoete aardappel!

Ingrediënten voor 2 porties pastinaak, spinazie en zoete aardappelpuree

  • 1 kleine pastinaak
  • 150 g zoete aardappel
  • 50 g babyspinazie (vers of bevroren)
  • 1 klontje verse boter (of olijfolie als de baby lactose-intolerant is)
  1. Was en schil de pastinaak en zoete aardappel.  Snijd ze in blokjes.
  2. Stoom ze: in een babystomer of in een snelkookpan.
  3. Voeg tijdens het koken de spinazie toe.  Het is een groente die niet te gaar mag worden om te voorkomen dat het zijn vitamines verliest.
  4. Meng alles met de verse boter.  Voeg indien nodig kooksappen toe om de gewenste textuur te verkrijgen.

Succes gegarandeerd!  Trouwens, als je baby iets te enthousiast is, vergeet dan niet om een ​​pakje met   je favoriete doekjes  bij de hand te houden


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.