Recept: Zelfgemaakte chocoladeflikken voor Pasen
Iedereen houdt van chocolade! En met Pasen in aantocht, wist je dat je ook je eigen snoepjes kunt maken? Natuurlijk zijn er min of meer uitgebreide methodes om chocoladesnoepjes te maken... Maar we houden vooral van eenvoudige en toegankelijke recepten die u thuis, alleen of met uw gezin kunt maken. Om deze zelfgemaakte chocoladeflikken voor te bereiden is geen geavanceerde apparatuur nodig, maar het resultaat zal de grootste professionals waardig zijn.
Ingrediënten voor 500g chocoladeflikken:
- 300g pure chocolade (minstens 70% cacao)
- Keuze uit gekonfijt fruit: kersen, sinaasappel of gekleurd snoepgoed
- Noten: amandelen, pistachenoten, hazelnoten...
How-to:
- Smelt de chocolade au bain-marie
- Als het goed gesmolten is, smeer je kleine eetlepels chocolade op een met bakpapier bekleed bord.
- Bestrooi elke stuk chocolade met gedroogd fruit en gekonfijt fruit.
- Laat het product op een koele, droge plaats uitharden.
Haal de chocoladeflikken van het bakpapier af en geniet! (of stop ze in mooie kleine zakjes om ze later cadeau te geven).
Laat een reactie achter
Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.