Blog

Trainen in het derde trimester van de zwangerschap

10 februari 2021

Trainen in het derde trimester van de zwangerschap

Wist je?  Als je je goed voelt, kun je tot de negende maand van de zwangerschap blijven sporten!
Dus als uw gynaecoloog het goed vindt, aarzel dan niet!  Het sleutelwoord voor uw sport in het derde trimester: vermijd druk op de buikwand.  Voor de rest legt sportcoach Apolline Collinot de activiteiten uit die het meest geschikt zijn om te doen vanaf het derde trimester van de zwangerschap ...  

1. Zwemmen voor je spierspanning

Zwemmen is een ideale sport om als ​​rustige activiteit te doen zonder dat het gewicht van uw lichaam op uw gewrichten drukt.
Geef de voorkeur aan zwembaden met een temperatuur van ongeveer 29-30 ° C, en waarvan het water tot een meter hoog is voor watergymnastiek, om vermoeidheid te voorkomen.  Het aangename gevoel van lichtheid dat u in het water ervaart, houdt verband met het verminderen van uw lichaamsgewicht.  Door op de rug te zwemmen worden de lumbale regio en uw benen ontlast! 

Wist u ?

Er zijn cursussen   ter voorbereiding  op de  geboorte in een wateromgeving.  Als dit je interesseert, neem dan gerust contact op met je verloskundige om de mogelijkheden in jouw stad of regio te vernemen.

2. Prenatale yoga om je hele lichaam te versterken

Regelmatige prenatale yoga-oefeningen zullen uw houding ten goede komen en rugpijn voorkomen.  Het zal u ook helpen een goede cardiovasculaire conditie te behouden en u helpen de ademhaling onder controle te houden tot aan de bevalling.
Tijdens de zwangerschap is het ook essentieel om je te concentreren op het perineumgebied, dat moet worden getraind om je voor te bereiden op de bevalling.

Als Apolline Collinot, sportcoach en sofroloog gespecialiseerd in sport in Rennes, adviseert hij:

“De aangepaste sportsessies stellen je in staat om tijdens je derde trimester van de zwangerschap je spieren op peil te houden, want tijdens deze periode smelt spiermassa, dat is fysiologisch.  Ik raad vooral aan om houdingsoefeningen met een lage intensiteit te doen.  Ze zijn geweldig om de fysieke spanningen die gepaard gaan met zwangerschap te verminderen, en hierdoor kun je je hoofd er goed uit laten zien! " 

3. Waarom sporten in het derde trimester van de zwangerschap?

Als sport de slaap verbetert, vermoeidheid en angst vermindert, is het ook erg goed om het gevoel van eigenwaarde te vergroten door een gevoel van voldoening en de voldoening van het beheersen van een activiteit.  Het maakt het dus mogelijk om de lichamelijke veranderingen die verband houden met zwangerschap beter te ervaren.  Voor Agnès Rozenberg, studeerde verloskundige osteopaat af aan de staat in Boulogne-Billancourt, 

“Zwangere vrouwen die geen risicovolle zwangerschap vertonen, moeten worden aangemoedigd om zelfs tijdens hun derde trimester matige en regelmatige lichaamsbeweging te hebben.  Deze activiteit is aëroob (dwz discussie is mogelijk tijdens inspanning) en spieropbouw is compatibel.
Houd er rekening mee dat je in deze fase van je zwangerschap niet in termen van doelen en prestaties denkt, maar in termen van balans en ontspanning. "


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.