Blog

Wat je graag had willen weten over zwangerschap ... voordat je zwanger werd!

22 februari 2021

Wat je graag had willen weten over zwangerschap ... voordat je zwanger werd!

Zwanger worden is een grote omwenteling voor een vrouw (en ook voor mannen!).  Als alle toekomstige moeders een vrij duidelijk idee hebben van medische opvolging (die heel goed georganiseerd is: verplichte bezoeken, echo's, voorbereiding op de bevalling ...), zijn er ook al deze kleine dingen die we niet noodzakelijk weten, en dat hadden we graag vooraf willen weten… Omdat elke zwangerschap anders is!
We vroegen moeders in de   JOONE-  gemeenschap  om ons alles te vertellen wat ze zouden willen weten over zwangerschap en het leven van mama voordat ze zwanger werden ...

Het belang van psychologische voorbereiding op de komst van de baby

“Ik had me graag beter voorbereid op de nageboorte.  Als je zwanger bent, denk je dat de bevalling een einde is, terwijl het in feite het begin is van alles!  En als je het niet verwacht, is het tien keer moeilijker. "

"Ik had graag gewild dat iemand me vertelde dat een jonge moeder in de war kan raken door de irrationele liefde die we hebben voor een baby, die we nog niet zo goed kennen, maar voor wie we ons leven zouden geven"

"Dat het een grote omwenteling is,   soms heel moeilijk om binnen het paar te leven en te beheren  "

"Dat de postpartumperiode echt moeilijk is, dat had ik echt niet verwacht ... De pijnen,   de afname van hormonen  (mijn god!)"

2. Wees beter voorbereid op het starten en voortzetten van borstvoeding. 

Borstvoeding komt aan bod tijdens de lessen geboorte en kraamvoorbereiding.  We leren moeders de juiste houdingen, het ritme van de baby… Maar soms is deze informatie niet voldoende, vooral in het geval van langdurige borstvoeding na de door de WHO aanbevolen 6 maanden.

"Persoonlijk had ik graag beter geïnformeerd willen zijn over borstvoeding: 
- Hoe bewaar ik moedermelk?"   , Wat te doen met moedermelk anders dan de primaire functie ervan (zuigelingenvoeding) ?,  - En vooral: hoe ga je  terug aan het werk bij je werkgever? "

3. Ken de kwalen van zwangerschap

Als je een positieve zwangerschapstest in handen hebt, kun je je al voorstellen dat je een ronde buik hebt, mooi gevormd in je zwangerschapsjurk ... Maar je denkt zelden dat er in de tussentijd andere stadia iets minder prettig zullen zijn: vermoeidheid, misselijkheid, honger ...

"De bevalling wordt vaak genoemd als een moeilijke fase, maar de verschillende zwangerschapsaandoeningen kunnen een toekomstige moeder verrassen, die verwacht 9 maanden vol te leven, te ontdekken en te delen met haar toekomstige baby ..."

"Dat we echt heel erg honger hebben als we zwanger zijn 🙈"

"Dat ik de eerste drie maanden om 20.30 uur naar bed moest om de volgende dag om 7 uur op te staan ​​!!"

"En ook   de postpartum bloeding  (lochia) die ik ontdekte na de bevalling ..."

 

Hoe zit het met jou, wat zou je willen weten voordat je zwanger werd? 


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.