Blog

Zo organiseer je een onvergetelijke babyshower! En de Corona-proof versie 😷

05 oktober 2020

babyshower organiseren diapercake

De babyshower komt origineel uit de Verenigde Staten maar is inmiddels ook bij ons een bekend fenomeen. Heb jij een vriendin of zus die binnenkort mama wordt en wil jij een onvergetelijke babyshower voor haar organiseren? Goed nieuws: Carole, de oprichtster van JOONE, heeft er één georganiseerd met het thema: Alice in Wonderland en deelt haar tips.

Stap 1: Wie nodig je uit?

Traditioneel nodigen we de vrouwen uit in de nabije kring van de aanstaande mama: vriendinnen, hechte collega’s, (schoon) zus etc. Het is dus wijs om van te voren al eens te vissen naar wie zij graag bij haar babyshower zou willen hebben. Of je kunt natuurlijk ook de hulp van de aanstaande vader inroepen. Die kan je ook helpen met de contactgegevens van collega’s en het prikken van een datum!  

Stap 2: Welke locatie voor de babyshower?

Wij hadden enorm veel geluk dat we de babyshower op een zonnige dag in de tuin konden houden...
Mocht je beperkt zijn in ruimte thuis, zijn er ook veel tearooms die speciale babyshower arrangementen aanbieden. Het belangrijkste is comfort, want de aanstaande moeder zal 7 of 8 maanden zwanger zijn!

babyshower organiseren

 

Stap 3: De hapjes

Om voor ieder wat wils te hebben is een mix van hartig en zoet ideaal. Denk aan cupcakes, hartige cakejes, fruitspiesjes etc. Om zelf niet te lang in de keuken te hoeven staan, kun je de genodigden vragen om ieder wat mee te nemen. Voordeel van het vieren in een tearoom is dat de hapjes worden verzorgd! Naast de hapjes hadden wij ook een mooie taart gemaakt, in het thema Alice in Wonderland. Een genot voor het oog en de smaakpapillen!

babyshower taart


Tip: mochten de aanstaande ouders het geslacht van de baby nog niet hebben aangekondigd, kan de taart een gender reveal  zijn door een roze of een blauwe vulling te maken. Succes gegarandeerd!

Stap 4: De decoratie

Je kunt zoals wij gedaan hebben, kiezen voor een thema. Zeker leuk wanneer de aanstaande moeder helemaal fan van iets is. Maar over het algemeen ziet een thema er mooi uit. Op een website als partydeco.nl  vind je leuke gadgets en versieringen.

Om de deco helemaal af te maken kan een diapercake natuurlijk ook niet missen!
Uiteraard hebben wij de diapercake gemaakt met de JOONE luiers. Met de leuke printjes ziet die diapercake er direct leuker en vrolijker uit dan één met saaie witte luiers. Eenvoudig in elkaar te zetten én een leuke voorpret activiteit met de genodigden.


Spelletjes… of niet!

Oorspronkelijk worden er spelletjes gespeeld tijdens de babyshower. Denk aan ‘Raad de omvang van de buik,’ ‘Babywoorden hints,’ ‘Babyvoeding proeven.’ Kan hilarisch zijn, maar bij sommige vrouwen gaan hier de haren van overeind staan. Dus of je spelletjes speelt, hangt helemaal af van de aanstaande moeder en hoe zij daar tegenover staat. Wat in ieder geval leuk is, is om een poll te maken waarin ieder haar pronostieken aangeeft met betrekking tot de naam, geboortedatum, gewicht en eventueel het geslacht. Leuk om na te lezen na de geboorte! 

Een babyshower in Corona tijden

Coronavirus of niet, een babyshower zal de aanstaande moeder een hart onder de riem steken en alle onzekerheden en angsten even doen vergeten. Een digitale babyshower is dus zeker een MUST.

Vlak voor de babyshower begint, kun je een party pakket bezorgen bij haar thuis wanneer ze bijvoorbeeld even de deur uit is. In dit pakket vinden we:

  • Haar lievelingshapjes en drankjes

  • Een aantal decoratie artikelen (denk aan een sjerp mommy to be, ballonnen, slingers) en uiteraard de  diapercake om het babyshower gevoel helemaal af te maken!

  • De cadeautjes van de genodigden. 

Waar je verder aan moet denken :

  • Zorg ervoor dat iedereen de gekozen videobel- app van te voren heeft geinstalleerd (zoals WhatsApp, Skype, Zoom) om technische problemen te voorkomen

  • Zorg ervoor dat iedereen online is voordat je de aanstaande moeder met een smoes laat inbellen. Denk aan : "er is iets gebeurd, ik moet je NU spreken." Creëer urgentie zodat ze zeker weten gaat bellen. Stem ook met de partner af dat ze zeker weten beschikbaar is op het moment van het feest.

  • Vraag de genodigden ook feestelijke hapjes en drankjes voor te bereiden. 

Live of digitaal, hoe dan ook, de aanstaande moeder zal het geweldig al haar dierbaarste vriendinnen en familie om haar heen te hebben!

Heb jij al eens een babyshower georganiseerd?

 


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.