Blog

De meest voorkomende leugens over het moederschap

17 december 2020

De meest voorkomende leugens over het moederschap

De zwangerschapstest heeft nauwelijks een mooie "+ +" opgeleverd en nu geeft iedereen (oudtante, vriend, apotheker, verre neef, bakker) hun goedbedoelde advies en vooral de grote waarheden over zwangerschap en moederschap.  Maar weet dat: de waarheid is soms wat meer afgezwakt dan het lijkt ...

1. "Je zult zien: de bevalling is de mooiste dag van je leven!"

Dus ja, het zal mooi zijn, het zal zelfs geweldig zijn. 
Maar de bevalling kan ook wat minder leuke verrassingen inhouden: 48 uur bevalling, keizersnede, episiotomie…
Het goede nieuws  is dat je alles vergeet zodra je je baby voor de eerste keer hoort schreeuwen!

2. "Het komt vanzelf"

Als voor sommige jonge moeders alles vanaf het eerste gezicht eenvoudig is, kan het voor anderen iets gecompliceerder zijn ... Tussen de implementatie van borstvoeding die op de kraamafdeling enige tijd kan duren, een baby met intense behoeften, korte nachten, de babyblues… Elke vrouw behandelt haar verhaal en haar ervaring.  Zou het niet gunstiger zijn om tegen een aanstaande moeder te zeggen:
'Je gaat het voelen, misschien een fout maken, maar je komt er wel.  Luister naar jezelf en bewaar je zelfvertrouwen!   "

3. "Als je borstvoeding geeft, verlies je al je zwangerschapskilo's"

Ja, borstvoeding   kan  sommige nieuwe moeders helpen sneller op gewicht te komen. 
Maar dat het voor sommige vrouwen werkt, is geen regel ... Omdat onder invloed van borstvoeding het lichaam van sommige vrouwen ook vetten kan opslaan, essentieel voor de productie van melk.
Uiteindelijk is het net als ouderschap in het algemeen: elke moeder is anders!

3. "Een baby slaapt overdag veel, je zult kunnen rusten!"

In theorie,   zoals onze referent-kinderarts ons uitlegt  : tussen 0 en 3 maanden slaapt een baby tussen 16 en 20 uur per periode van 24 uur. 
In de praktijk: elke baby is anders en kan slapen in fasen van 30 minuten afgewisseld met micro-ontwaken.  En pas in de 3e maand vastzitten aan de dag / nacht-afwisseling.
Het goede nieuws  : als je je baby borstvoeding geeft, produceer je endorfine waardoor je 's nachts gemakkelijker weer in slaap valt.
(We troosten onszelf zo goed mogelijk.)

4. "Zwangerschap is een geweldige tijd!"

In theorie: je draagt ​​het leven, je voelt de bewegingen van deze langverwachte baby,   je huid straalt  en je   rondingen zijn flatterend  
In de praktijk:   misselijkheid  en diverse zwangerschapskwaaltjes kunnen deze “huwelijksreis” omtoveren tot een “trektocht in de woestijn”. 
Het goede nieuws:  als het eerste trimester van de zwangerschap kan worden gevuld met kleine zwangerschapsaandoeningen, verdwijnen deze meestal als het tweede trimester nadert ...

5. "Het wordt steeds makkelijker, je zult zien!"

Het is waar: in de loop van de maanden zal je baby tot rust komen en zul je wat tijd vinden voor je relatie, zelfs een schets van het sociale leven.
Kunnen we echter zeggen dat de dingen ‘gemakkelijker’ zijn? 
Ze zijn gewoon   anders , en als elke leeftijd nieuwe goede verrassingen met zich meebrengt, gaat het ook gepaard met zeer specifieke moeilijkheden: koliek,   tandjes krijgen , de   Verschrikkelijke Twee , de komst van een klein broertje,   het verwerven van reinheid  ...

7. "Het eerste jaar is verschrikkelijk!"

Dus er zijn natuurlijk mensen die het verfraaien ... maar er zijn ook mensen die dramatiseren!
Het is waar dat je zeker een beetje overweldigd zult zijn door    de luiers die je moet verschonen ,   het verdriet dat moet worden getroost, de duizend-en-een uitdagingen in het leven van ouders, maar het is het waard.  Het zal zeker een van de grootste uitdagingen van je moederschap zijn, maar het zal zeker een van de mooiste ❤️ zijn


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.