Blog

De ontwikkeling van uw baby na 7 maanden

30 november 2020

De ontwikkeling van uw baby na 7 maanden

Deze maand begint je baby opmerkelijke vaardigheiden te tonen en niets ontgaat hem!  Rond 7 maanden zal je baby een beetje autonomie beginnen te nemen en voor zichzelf gaan gelden ... Houd dus je hart vast en ontdek in detail wat je te wachten staat.

Na 7 maanden zoekt en vindt je baby!

Je baby begint te begrijpen hoe de wereld om hem heen werkt, inclusief het idee van "objectbestendigheid".  Hij leert dus dat een object kan blijven bestaan, ook als hij het niet meer direct ziet.  Je zult zien, dit idee zal hem de komende weken heel goed van pas komen…
Plots, als hij zijn fopspeen laat vallen, gaat hij spontaan achteraf kijken: dit zou dus heel wat kleine huilaanvallen moeten verlichten!

Truc

Om hem vooruit te helpen in dit leerproces, kun je met hem 'kiekeboe' spelen, je verstopt achter een kussen, een   luier  of een deken.

Het begin van verlatingsangst?

Emotioneel kan je kleintje de eerste tekenen van verlatingsangst beginnen te voelen.  Het goede nieuws is dat hij zich ook kan gaan hechten aan een deken / knuffel, en dit overgangsitem zal hem helpen er overheen te komen.

Met 7 maanden hebben de 10 vingers van je baby geen geheimen meer voor hem!

Vanuit motorisch oogpunt is je baby steeds vaardiger met beide handen.  Hij houdt ervan om te spelen, te manipuleren en zelfs objecten van de ene hand naar de andere te laten gaan en ze vanuit elke hoek te observeren.
Hij begint ook de "knijp" -functie van zijn vingers onder de knie te krijgen: hij vangt kleine voorwerpen tussen zijn duim en wijsvinger.  Bovendien, met deze groeiende interesse in manipulatie, is het misschien de tijd om samen met hem de   voedingsdiversificatie  te proberen  die door het kind wordt geleid!
Vooral omdat hij nu zeker in staat is om alleen te zitten en een tijdje in deze positie te blijven.

Laten we voor de 4 benen gaan!

Naarmate hun spieren strakker worden, kan je baby van 7 maanden oud zelfs gaan kruipen of zelfs kruipen!  Laten we gaan voor de grote ontdekkingsavonturen ...

Advies

Houd je kind altijd in de gaten, want hij begrijpt de risico's van de omgeving om hem heen nog niet.  Dit is het moment om na te denken over het   beveiligen van uw huis of appartement  !


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.