Blog

DIY: kerstversiering in zoutdeeg (zonder zout)

09 december 2020

DIY: kerstversiering in zoutdeeg (zonder zout)

Z outdeeg is ideaal voor het maken van kleine decoraties en laat je fantasie de vrije loop (jong en oud)!  En aangezien de feestmaand in volle gang is, waarom zou je deze activiteit dan niet samen met je kinderen doen ter voorbereiding op Kerstmis?  Een activiteit waar kinderen dol op zijn!  Vanaf 2 jaar kunnen ze deelnemen aan de productie ervan, zonder te klagen dat "het gek voelt", en zonder zich zorgen te maken als een stuk deeg in hun mond belandt ...

Ingrediënten voor het deeg: 

- 2 glazen bloem
- 1 glas eetbare bakpoeder (ter vervanging van zout)
- 1 glas water
- Kleurstof voor levensmiddelen

Voor decoratie:

-   Verf  , stickers ...
- Koekjesvormpjes

Recept:

  1. Meng de ingrediënten in een grote kom met een lepel (of met je handen).
  2. Vorm een ​​bal met het deeg en aarzel niet om meer bloem toe te voegen als het mengsel te veel blijft plakken.
  3. Vorm het deeg volgens je verbeelding (kerstboom, kerstballen, kerstman…).  je kan koekjesmessen gebruiken om je prestaties te behalen!
  4. Bak je creaties minimaal 1 uur in de oven op 170 °.
  5. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze gaat schilderen!

Je kan je interieur voor de Kerst versieren met de creaties van je kinderen (en waarom niet die van jezelf)!

 


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.