Blog

Haaruitval na de bevalling: het beste advies van moeders

25 februari 2021

Haaruitval na de bevalling: het beste advies van moeders

Volgens de cijfers wordt geschat dat meer dan 50% van de vrouwen hun haar verliest binnen 3 maanden na de geboorte van hun baby!
Hoewel deze vorm van "postpartum alopecia" vrij klassiek en omkeerbaar is, baart het jonge moeders vaak zorgen ... Omdat voor velen het hebben van mooi haar een symbool is van vrouwelijkheid.
Maar waarom dit haarverlies na de bevalling?  En hoe is dit effectief te verhelpen?   We interviewden moeders in de JOONE-gemeenschap , die ons over dit fenomeen vertelden en ons hun beste advies  gaven  .

Waarom verliezen mensen hun haar na de bevalling?

- Hormonen: 
tijdens de zwangerschap neemt het oestrogeengehalte enorm toe bij zwangere vrouwen, wat de levensduur van het haar verlengt.  Gedurende 9 maanden zijn ze daarom krachtiger, dikker en glanzender.
Maar op het moment van de bevalling zal dit oestrogeenniveau plotseling dalen ... en je mooie manen erbij slepen!  Dit wordt een   reactiedaling genoemd  .

- Stress:
de komst van een baby is vaak een stressvolle fase voor moeders.  Naast vermoeidheid (gekoppeld aan   slaapgebrek  bij  terugkeer  naar het   werk,  etc.) kan dit leiden tot haaruitval.

Haaruitval na de bevalling  :   JOONE-moeders getuigen  ...

"Ik had het gevoel dat ik een 'zonnekroon' op mijn hoofdhuid had, vanwege het ontbreken van haar op de bovenkant van mijn hoofd!"
Laura H.

"Vanavond voelde ik jaloezie voor mijn borstel die meer haar had dan ik!"
Tiffany M.

“Ik zou er zoveel kussens van kunnen maken dat ik ze kwijtraak!  Uiteindelijk zal ik mezelf kaal terug vinden… ”
Jessica M.

“ Twee maanden na de bevalling en gedurende 4 maanden daarna is er ook de periode van hergroei: we zijn dan bedekt met weinig haar! ”

Moeders 'beste tips om haaruitval te voorkomen en haar na de bevalling opnieuw te laten groeien

 Al aan het einde van een maand zien we het einde van de herfst.   Mélanie M.  “Ik slikte vitamine B5 / B6 / B8-supplementen zodra ik beviel om reactief haarverlies te voorkomen.  In vergelijking met mijn eerste zwangerschap zag ik een verschil! "  

Soline F.  “Ik heb twee keer per week castorolie in een hoofdhuidmassage aangebracht.  Deze olie is een beetje dik en plakkerig, dus niet altijd even gemakkelijk te hanteren.  Maar het helpt het haar sneller te groeien, omdat het de capillaire microcirculatie activeert! "  

Lucie D.  "Drie maanden na de bevalling ... heb ik een kuur tegen haaruitval gedaan ... omdat ik er te bang van werd!"   Tegen Viviche M.











'Biergist kan werken!  

En jij, heb je nog andere   wondermiddelen voor haaruitval  ?  Aarzel niet om ze met ons te delen!


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.