Blog

Hoe maak je de neus van je baby goed schoon?

20 december 2020

Hoe maak je de neus van je baby goed schoon?

Welke ouder is nooit bang geweest bij het zien van een neusaspirator voor baby's?  Weet je: die rare parafernalia die op alles lijken, behalve waar het echt voor wordt gebruikt ... en afgezien van de rest, zou het niet eens genoeg zijn om het neusje van de baby schoon te maken!
Dus hoe kun je die kleine neusgaten op een eenvoudige en effectieve manier ontstoppen?  Adeline, onze referent kinderverzorgster, geeft ons haar beste advies.

Waarom is het belangrijk om de neus van uw baby goed te reinigen?

Tijdens de eerste levensmaanden ademt een baby alleen door de neus.  Daarom is het, vooral in het geval van nasofaryngitis of   bronchiolitis  , belangrijk om dit  zorggebaar  onder de knie te krijgen, dat uw baby zal helpen beter te ademen, eten en slapen… en zal voorkomen dat hij een secundaire infectie oploopt!

Zoals Adeline zegt:

“Wij geven er de voorkeur aan om de neus te wassen in de vorm van“ DRP ”, dat wil zeggen een Rhino-Pharyngeal Clearance met alleen fysiologische serumpipetten.  Deze methode is echt effectief, veel meer dan een simpel neusapparaatje voor baby's. 

DRP, hoe werkt het?

Was voordat u begint uw handen en gebruik een zoutoplossing voor eenmalig gebruik.  Wasbeurten dienen vóór de maaltijd te worden gedaan om braken te voorkomen.

1. Leg de baby op zijn zij (rechts of links)
2. Houd zijn hoofd vast, met de handpalm onder de kin
3. Plaats met de andere hand de pipet met fysiologische zoutoplossing bij de ingang van het neusgat bovenste (het neusgat dat zich het dichtst bij u bevindt, niet het neusgat aan de grondzijde)
4. Druk stevig op de pipet terwijl u ten minste de helft van de pipet leegt.
5. Veeg eventuele afscheidingen weg die uit het andere neusgat kwamen.  Op dit punt kunt u optioneel het babyneusapparaat gebruiken om eventuele resterende afscheidingen op te zuigen.
6. Draai uw baby om naar de andere kant en herhaal het gebaar in het andere neusgat na een korte pauze om uw baby gerust te stellen.
7. Maak het kind vervolgens recht en   veeg de afscheidingen weg .

Laatste voorzorgsmaatregel:

Zorg ervoor dat u uw handen goed wast na het uitvoeren van de DRP, zodat u de virussen niet op uzelf en de rest van het gezin overdraagt.

Goed om te weten :

De neusspoeling is een indrukwekkend gebaar voor de ouder en de baby, maar weet dat het pijnloos is ... zelfs als het, we geven het toe, onaangenaam kan zijn.
Het belangrijkste is om een ​​veilig gebaar te hebben, waardoor uw baby zich veilig voelt in uw deskundige handen.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.