Blog

Baby in bad: wanneer en hoe vaak?

17 maart 2020

bad baby

Hoewel het baby bad wordt beschouwd als een fijn moment van ontspanning, is het ook een van de belangrijkste bronnen van vragen en twijfel bij jonge ouders. Terwijl de fundamentele zaken van zorg en veiligheid veel worden benadrukt, blijven sommige onderwerpen soms onaangesneden: hoe vaak doe je je baby in bad? Wat is het beste tijdstip?

We delen graag de waardevolle tips van Adeline, onze referent kinderverzorgster, met je. 

De frequentie van het babybadje: het hangt er van af! 

In de winter is de huid vaak droger en gevoeliger; een bad om de 2 dagen is dan zeker genoeg, vooral als het water veel kalk bevat! Tussen twee baden is een opfrisbeurt, bijvoorbeeld met reinigingswater, meer dan genoeg.

Tip: als het water veel kalk bevat, kun je een eetlepel maïszetmeel in het badwater gieten om het te neutraliseren

In de zomer zweet de baby veel meer: om smetplekken in de nek en huidplooien te voorkomen, is het belangrijk om hem/haar dagelijks te wassen en goed af  te drogen.

Tip: Aarzel niet om het gebied bij de nekplooien te beschermen met een beetje  hydraterende melk, of zelfs met een paar druppels liniment!

Welk tijdstip van de dag is het beste voor een bad?

Het is heel belangrijk om het bad op een vast tijdstip te geven als ritueel en om de baby maximaal gerust te stellen. Het meest ideale tijdstip is 's avonds: met warm water (37°C), zo worden ze lekker rustig voor het slapengaan.

Tip: Omdat het bad vaak als een plezierig moment wordt ervaren, kun je ook elke dag badderen, maar om de dag inzepen


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.