Blog

Recept: Puree van wortel, pastinaak en butternutpompoen

03 november 2020

Recept: Puree van wortel, pastinaak en butternutpompoen

Het is inmiddels volop herfst en de marktkramen liggen vol met wortelgewassen als wortel en pastinaak... Goed nieuws voor het hele gezin: met hun zachte smaken worden deze doorgaans zelfs door baby's en kinderen graag gegeten!
Nu zijn ook de pompoenen rijp, een uitstekende bron van vitamines en mineralen. Tijd dus om deze seizoensgroenten in huis te halen!

Hieronder vind je een recept voor een zachte puree die geschikt is voor baby's, in de kleuren van de herfst: een heerlijke combinatie die bij jong en oud in de smaak valt!

Pureerecept voor baby's vanaf 6 maanden

Ingrediënten voor circa 3 babyporties puree:

  • 100 g wortel
  • 100 g pastinaak
  • 100 g butternutpompoen
  • 20 cl melk (of water, voor baby's met lactose-intolerantie)
  1. Was en schil de groenten en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Doe ze in een pan met de melk, breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken (tot de groenten gaar zijn).
  3. Haal de groenten eruit met een schuimspaan en stamp ze tot puree.
    Pas eventueel de stevigheid van de puree aan door meer of minder melk/kookwater toe te voegen.

En wordt je kleintje echt heel blij van deze zachte oranje brei, zorg dan dat je voorbereid bent en een pakje doekjes bij de hand hebt!


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.