Blog

Tips & Tricks: Om je baby te laten slapen als een roos

08 oktober 2021

Tips & Tricks: Om je baby te laten slapen als een roos

Heeft je baby moeite om in slaap te vallen en heb jij hierdoor rusteloze nachten? Wij hebben aan onze community van ouders gevraagd voor hun tips & tricks zodat jij dit niet hoeft op te zoeken. In deze blogpost delen ze hun kennis! 

TIP #1

"Inbakeren en een white noise apparaatje. Door in te bakeren hebben ze veel meer rust om daardoor ook zelf in slaap te vallen en langer achter elkaar te slapen. White noise is geluid wat lijkt op geluid wat ze ook in de buik hoorden en ook heel effectief tegen lawaai van andere broertjes en zusjes bijvoorbeeld. Ons meisje slaapt er heerlijk op!"

— anoniem (deze lieve mama wil anoniem blijven) 

TIP #2

"Onze slaaptrick is White noise. Wij zijn grote fan van onze moonie knuffels deze speelt White noise af en heeft een lichtje. Wij zetten onze moonie knuffels op voor het slapengaan. Zowel bij onze baby van 4 maanden als onze dochter van 20 maanden is dit een succes."

Shana de Deyn

TIP #3

"Essentieel oliën aan de onderkant van de voetjes smeren. Dit maak je door  lavendel en cederwood 1 druppel elk vermengd met 2 eetlepels olie (bijv. kokos olie). 

Lekker wandelen helpt ook. Er is genoeg daglicht met name in de middag."

— Stephanie Keteldijk (Verloskundige Meja Verloskundigen) Instagram

TIP #4

"Een ‘slaap buddy’ helpt enorm om de baby zelf in slaap te vallen. Een knuffeltje dat makkelijk vast te grijpen is voor kleine handjes. Daar ligt onze Ella lekker aan te friemelen en valt dan zelf in slaap."

Marije

TIP #5

"Mijn tweede dochter heeft veel energie in de avond en kon pas in middernacht slapen door alle prikkels. Haar bedtijd was toen om 8 uur, maar dat vond ze niet fijn en ze bood weerstaand. De eerste paar dagen was ze ontroostbaar voor een kwartiertje, (we hielden haar wel in de gaten) omdat ze alle emoties moest ontladen maar daarna sliep ze als een roos. Na een week sliep ze precies om 8 uur! Kortom, een goede nachtritueel of het vinden van een ritme helpt, en soms moeten baby's hun emoties kwijt." 

— Nicolas (Country Manager Joone Paris BENELUX)