De 10 miskopen van de baby uitzetlijst
Wanneer je voor het eerst een kindje verwacht heb je veel spullen nodig, heel veel spullen. Althans dat doen de baby uitzetlijsten je graag geloven. De aanstaande mama en papa kopen uiteraard braaf alles op de lijst om helemaal klaar te zijn voor de komst van hun baby. Maar heeft je baby echt zoveel nodig?
Wij hebben onze selectie van miskopen voor je gemaakt, zodat jij deze niet 2 jaar later onder een grote berg stof vandaan hoeft te halen!
1. Flanellen luiers
Iedereen heeft ze voorbij zien komen op uitzetlijsten, maar niemand weet waar voor we ze gebruiken. Ze zijn net wat zachter dan een hydrofiele doek, maar dat is het dan ook wel. Investeer liever in kwalitatieve hydrofiele doeken want deze zul je een stuk vaker gebruiken!
2. Navelbandjes
Origineel gezien worden ze gebruikt om de navelstreng af te dekken tijdens de eerste dagen. Maar wanneer je de navelstreng goed schoonhoudt dan kun je deze ook gewoon in het schap laten liggen.
3. Hydrofiele washandjes
Je baby wassen kun je ook gewoon met je hand…
4. Babyschoentjes
Matching sneakertjes: heel leuk om te zien, maar absoluut nutteloos. Wanneer we de eerste keren met baby erop uit gaan, is het al een uitdaging om überhaupt jezelf en je baby aangekleed te krijgen. Schoenen zijn dan niet je prioriteit. Bovendien krult je baby zijn teentjes op en dat vergemakkelijkt de taak zeker niet.
5. Klassieke rompers in maat 50/56
Rompers die je over het hoofd aantrekt, prima vanaf 3 tot 6 maanden. Het fragiele hoofd en nekje van je newborn stevig vasthouden terwijl je een romper over zijn hoofd probeert te trekken is niet bepaald handig. Je zult snel de collectie overslagrompers verkiezen boven de klassieke rompers.
6. Pakjes met 100 knoopjes
Je baby is beweeglijk en je baby zul je heel vaak moeten verschonen. Dus hoe schattig dat pakje ook is, doe het niet. Wil je echt een pakje hebben, kies er dan één met drukknoopjes maar het allerhandigst blijft toch een broekje.
7. Complete flessenset
Menig borstvoedende moeder kent het probleem: de juiste fles vinden kan een uitdaging zijn. Oplossing: alle merken flessen worden uitgeprobeerd, om uiteindelijk in het beste geval een merk te vinden die baby wel goed genoeg vindt. En daar zit je dan met je 12-delige set. Probeer dus eerst een enkele fles uit, voordat je de hele set aanschaft. Ditzelfde geldt overigens ook voor fopspenen.
8. Flessenwarmer
Het idee heerst dat baby’s melk warm drinken, maar een flesje op kamertemperatuur kan ook prima. En wanneer je ’s nachts voor de 3e keer wakker bent, wil je liever niet wachten tot het flesje warm is…
9. Grote luiertas
Een luiertas werkt net als een handtas. Hoe groter de tas, hoe meer er mee gaat. En hoe meer er mee gaat, hoe minder makkelijk die fopspeen tijdens een enorme huilbui te vinden is. Beperk tot het minimum en een kleine tas zal het werk doen!
10. Luieremmer
De meningen hierover zijn verdeeld. De inhoud van de luieremmer ruikt lichtelijk uitgedrukt niet fris, dus je zult hem vaak moeten legen. Dus wat dat betreft kan de luier ook gewoon in de gewone prullenbak. Wil je toch liever een luieremmer dichtbij waar je je baby verschoont, kies er dan één met een speciale zak tegen nare geurtjes.
En wat waren jouw grootste miskopen?
Laat een reactie achter
Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.