Wanneer breng je je baby naar zijn eigen slaapkamer?
Zoals steeds meer ouders, heb je je op " samen slapen" ingesteld voor de eerste maanden van je baby. Omdat het geruststellend is voor je baby, omdat het je helpt om een band met hem te krijgen ... om nog maar te zwijgen van de voordelen van het dichtbij zijn als je hem borstvoeding geeft!
Maar na verloop van tijd wil je misschien wat privacy zoeken bij je partner ... Niets meer normaal! Dus hoe zorg je ervoor dat je baby soepel van zijn co-slapende bed naar zijn eigen slaapkamer beweegt? We vertellen je het.
Vind het juiste moment
Volgens de aanbevelingen van de WHO moeten baby's de eerste 6 maanden dicht bij hun ouders slapen. Dit vergemakkelijkt de borstvoeding en zou het risico op wiegendood verkleinen ...
Maar zes hele maanden lijken misschien wat lang voor sommige ouders, die misschien wat privacy missen..
Bovendien kan een baby, naarmate hij de 6 maanden nadert, bijzonder gehecht raken aan zijn gewoonten, waardoor scheiding nog moeilijker wordt ...
Samenvattend: je kunt je kleintje zo lang als je wilt dicht bij je houden. Maar hoe langer je wacht, hoe ingewikkelder de overgang kan zijn.
Zorg ervoor dat je baby klaar is om naar zijn eigen kamer te verhuizen
Er zijn verschillende tekenen dat je baby klaar is om in zijn eigen kamer te slapen.
- Hij kan alleen wisselen van de buik naar de rug en van de rug naar de maag. Dus als hij midden in de nacht op zijn buik rolt, zal hij weten hoe hij zichzelf op zijn rug moet passeren.
- Je kan ook bij je kinderarts nagaan of alles goed gaat met de groei van je baby, en in het bijzonder dat hij 's nachts niet meer gevoed hoeft te worden.
- Je kunt ook verwachten dat hij minimaal 6 uur achter elkaar kan slapen. Want als je baby nog om de twee uur moet eten, loop je het risico hem weer snel in je bed te laten slapen...
Tips voor een soepele overgang
- Beveilig de kamer van je baby:
denk aan de belangrijkste veiligheidsregels: geen stootrand, geen dekbed maar een slaapzak, een temperatuur tussen de 19 en 20 graden en geen pluisjes in het bed. - Breng een bedtijdritueel tot stand:
dit zal je baby helpen zich veilig te voelen als hij gaat slapen. Een goed ingeburgerd ritueel zal de geruststellende aanwezigheid van de ouders overnemen. - Gebruik een
babyfoon / videofoon: in het begin zal je je waarschijnlijk een beetje zorgen maken over je baby die helemaal alleen in zijn bed ligt… dankzij de babyfoon en / of videofoon kun je gerustgesteld worden door hem in de gaten te houden.
Bedenk dat de kleintjes alles voelen: het is tijd om zeker te zijn van jezelf!
Vergeet ten slotte niet dat, zoals met alles, deze overgang ups en downs zal volgen… maar na verschillende pogingen zal alles op rolletjes lopen!
Laat een reactie achter
Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.